Két buszmegállót újítottak fel Mórahalmon

Nógrádi Zoltán polgármester közösségi oldalán videóüzenetben számolt be a közelmúltban két buszmegálló felújításáról a Zákányszéki úton, a Gondozási Központnál.

– A település képviselő-testülete kiemelten fontosnak tartja a városban a közlekedés biztonságát, annak feltételeinek megteremtését, illetve a tömegközlekedést igénybe vevők komfortját és kényelmét is. Így most, ebben az évben, a Gondozási Központ közelében, egy buszmegállópár létrejöttét, illetve megújulását támogatta anyagilag a képviselő-testület annak érdekében, hogy akik a városban elérhető tömegközlekedési lehetőségekkel élnek, azok komfortos körülmények között, az időjárástól védve tehessék ezt meg – fogalmazott a polgármester.

Folyamatosak a felújítások a homokháti városban. Félmilliárd forintból újítja meg Mórahalom a csapadékvíz-elvezető rendszerét. Megújul majd többek között a Széchenyi utca vízelvezető rendszere is, ennek a teljes rekonstrukciójára sor kerül majd, illetve további olyan új utcákat, útszakaszokat vonnak be vízelvezető hálózati elemként, amelyek eddig nem rendelkeztek csapadékvíz-elvezetéssel.

A főutca felújítása is zajlik. Az összekötő út további ré­szének rekonstrukcióját és új parkolók létesítését tervezik. Szintén tervezési feladat a Szegedi út–Munkácsy utca csomópontnál gyalogos-átkelőhely és forgalomlassító sziget kialakításának vizsgálata.

Forrás: delmagyar.hu