Kiss Maja díjugrató bajnokságot nyert

Kiss Maja folytatta a családi hagyományt, és nővére után három évvel megnyerte a gyermek országos díjugrató bajnokságot. A Mórahalmi Lovassport Egyesület tagja is részt vett Bábolnán az országos díjugrató bajnokságon, ahol remek eredménnyel zárta a versenyt.

Amikor először írtunk a mórahalmi Kiss Lizannáról 2017-ben, a cikkben szóba került húga, Maja is: természetesen kilenc­éves húga, Maja is lovagol, azzal a három pónival versenyez, amit Liza már kinőtt.

Maja szívesen lovászkodik, a versenyeken ő a leglelkesebb segítője nővérének. Most, hogy eltelt négy év, Maja 13 éves lett és most miatta érkeztünk, mert megnyerte az országos díjugrató bajnokságot gyerek kategóriában.

Erről a következőképpen számolt be a dijugratoszakag.hu: a gyermek országos bajnokság történetében rekord létszámú páros állt starthoz a korosztály legrangosabb nemzeti versenyén. A magas létszám mellett a magyar díjugrató sport legeredményesebb korcsoportjában, a gyermekeknél, jól képzett lovak és edzők által jól képzett lovasokat láthatott a bábolnai közönség.

Egyedül a mórahalmi Kiss Maja Quipara Z-vel tudott négy pályán keresztül hibátlan maradni, így folytatta a családi hagyományt, és hazavihette a bajnoki aranyérmet.

Kiss Maja gyorsan nővére, Lizanna nyomdokaiba lépett.
Fotó: Kuklis István

Bár most Maja miatt látogattunk el a Kiss családhoz, érezhető volt, hogy Liza jobban hozzá van szokva a szerepléshez, segített nyilatkozni húgának. Maja ugyanazt a karriert futotta be, mint Liza, csak rövidebb idő alatt.

– Én ötévesen kezdtem, ő nyolc – mondta Liza.

– Liza motivál engem. Láttam, ahogy lépett fel szintről szintre, egyre eredményesebb, evidens volt, hogy követem – tette hozzá Maja, bár édesanyjuk, Rita elárulta, szerette volna, ha Maja a tánccal foglalkozik majd, de ő határozottan kijelentette, őt nem érdekli semmi más, csak a lovaglás.

A lányok között rivalizálásnak nincs helye, sőt, mint mondták, Liza alatt érnek be a lovak annyira, hogy azok megkönnyítik Maja dolgát a versenyeken. Előny, hogy van egy többszörös díjugrató bajnok nővére.

Forrás: delmagyar.hu