Kitüntetéseket adtak át a Nemzeti Művelődési Intézetben – A Bástya Nyugdíjas Klub vezetőjét is díjazták

A Nemzeti Művelődési Intézet lakiteleki székházában szeptember 8-án immár második alkalommal adták át azokat a szakmai elismeréseket, amelyekkel a szervezet a szakmai megbecsülését kívánja kifejezni azon személyek, szervezetek, közösségek felé, akik magas szakmai színvonalú közösségépítő, értékfeltáró tevékenységet végeznek. A mórahalmi Bástya Nyugdíjas Klub vezetőjét is díjazták.

A Nemzeti Művelődési Intézet a közösségi művelődés állami közfeladatot ellátó, országos módszertani háttérszervezeteként kiemelten fontosnak tartja a közművelődési szakemberek minél szélesebb körű elismerését, ezért 2019-ben több szakmai díj alapításával csatlakozott a közművelődési kitüntetések rendszeréhez.

A pandémia miatt a 2020 novemberére tervezett díjátadó ünnepség sajnálatos módon meghiúsult, így a 2020-ban megítélt rangos elismeréseket csak most, 2021. szeptember 8-án, 11 órakor a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai napjának keretében adták át Lakitelken a székházban.

A mórahalmi Bástya Nyugdíjas Klub vezetője, Kószó Mihályné Marika Közösségépítő Önkéntes Díjat vehetett át Lakitelken. Ezt a díjat azoknak a közösségi művelődésben tevékenykedő, aktív önkénteseknek adományozható, akik példaértékű kezdeményezéseket generálnak, mentorálnak, előmozdítva a társadalmi aktivitást és megerősítve a helyi identitástudatot.

Emellett még Illyés Gyula közművelődési életműdíjat, Beke Pál-díjat, Durkó Mátyás-díjat, Karácsony Sándor-díjat és Közösségeket Támogató Önkormányzat Díjat adtak át szeptember 8-án a Nemzeti Művelődési Intézetben. Az ünnepségen adták át, a Nemzeti Művelődési Intézet által 2020-ban alapított Közművelődést Támogató díját is.

Forrás: nmi.hu