Klímastratégiai kerekasztal-beszélgetés Mórahalmon

Mórahalom és a környező járás leendő klímastratégiájáról tartanak kerekasztal-beszélgetést csütörtökön az Aranyszöm Rendezvényházban.

Az izlandi, liechtensteini és norvég pályázati támogatással Mórahalmon nemrégiben lezárult klímareferens-képzés folytatásaként, geográfusok, környezetmérnökök, ökológusok, térinformatikusok, közgazdászok, szociológusok, önkormányzati szakemberek, intézményvezetők, gazdasági szereplők és helyi véleményformálók közreműködésével, mintaprojektként elkészült egy olyan szakmai anyag, amely Mórahalom és a környező járás leendő klímastratégiájának alapját adja, és amelyik módszertani alapként szolgálhat más, hasonló adottságokkal rendelkező járás klímastratégiájának elkészítéséhez is.



Az elkészült szakmai anyagot egy sajtónyilvános kerekasztal-beszélgetés részeként, 2016. április 7-én, csütörtökön 10 órakor az Aranyszöm Rendezvényházban (6782 Mórahalom, Röszkei út 1.) Halász Levente geográfus, az Innocity Kft. külső szakértője mutatja be.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Csányi László, Mórahalom alpolgármestere, Hegedűs Anikó, a Móra-Tourist Nonprofit Kft. munkatársa, Pásztor József, a Móra-Solár Kft. ügyvezetője és Halmágyi Tiborné, az ENV-INFO Kft. ügyvezetője.