Környezettudatos nevelés folyik a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában

 Két évtizede gyűjtik szelektíven a hulladékot a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában, amely 2012 óta örökös ökoiskola címmel büszkélkedhet.
 – Védjük a környezetet, meg a Földet, hogy ne romoljon el. Én otthon is szétválogatom szemetet – mondta a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola 2. a osztályos diákja, Gárgyán Soma, aki osztály- és iskolatársaival szorgalmasan szelektíven gyűjti a hulladékot.

A természetbarát hulladékgyűjtés egyik fő kezdeményezője és szószólója Murányi Gabriella intézményvezető- helyettes, aki azt mondta a tevékenységalapú nevelés híveként ő is igyekszik jó példával elöl járni.



-2000-ben vezette be a város a szelektív hulladékgyűjtést. Az én olvasatomban ennek úgy van értelme, ha már az iskolában is így teszünk. Ha a gyerekek ezt viszik haza, hatékonyabb lehet a szemléletváltás. Minden osztályban két kuka van, kommunális és újrahasznosítható. A Zöldlevelecske szakkörösök osztályonként figyelik a szemeteseket. A papírt az őszi- tavaszi hulladékgyűjtés alkalmával pénzzé tesszük. A műanyag kupakokért pedig egy helyi vállalkozótól kilónként 70 forintot kapnak. Szerintem a személyiségfejlesztéshez hozzátartozik a környezettudatosság – tette hozzá a környezetvédelem irányába elkötelezett pedagógus. A munka meghozta a gyümölcsét, 2005-ben az intézmény ökoiskola címre pályázott, 2012 óta pedig az örökös ökoiskola cím büszke tulajdonosa.

Forrás: delmagyar.hu