Közönségsikert aratott a Szilaj című musical Mórahalmon

 A Nemzeti Lovas Színház 2020-ban kilenc előadást tartott Mórahalmon. A közönség és a szervezők szerint egyaránt hatalmas siker volt a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház hatodik évada.
 – Márciusban még nem hittem volna, hogy ennyire sikeres évadról beszélhetek majd a nyár végén. A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2020-ban hatféle darabbal, összesen kilenc előadással, megújult műszaki tartalommal várta közönségét, nem hiába. Minden produkció telt házzal és szűnni nem akaró tapssal zárult a mórahalmi lovardában, ahol Pintér Tibor társulata hétről hétre varázsolta elénk a cirkusz- és színházművészet határán mozgó, lóhátról bemutatott történeteket. A lovak és a színház különleges világa ismét elbűvölte a mórahalmiakat és az ország különböző pontjairól érkező kedves nézőket – írta Facebook-bejegyzésében Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, aki egyúttal köszönetet mondott a produkciók megvalósulásért színvonalasan és áldozatosan dolgozók munkájáért.

Mindig örömmel érkezik Mórahalomra Pintér Tibor és társulata.
Fotó: Móra-Net Tv

Duka Félix, a lovas színház igazgatója így fogalmazott: fantasztikus volt, ennyit tudok mondani.

– A technikai problémák elkerültek bennünket, a színészek remek alakítást nyújtottak, európai színvonalú előadásokat láthatott a közönség, amely elismerően nyilatkozott a színészi teljesítményről és a lovak idomításáról is. A legnagyobb sláger pont ez, a szabadidomítás volt, ami az utolsó két előadáson, a Szilajban látszott igazán – magyarázta az igazgató.

Az idei évad egyik kuriózuma a Szilaj című musical, ami bár mesedarab, komoly produkció. Ebben próbálják ki a szabadidomítást, ami azt jelenti, hogy a földről, mindenféle felszerelés nélkül kommunikálnak a lóval. Ezt a közönség is nagyon szerette.

Az előadások mind telt házasok voltak. Az igazgató szerint ebből is látszik az igény a felhőtlen nyáresti kikapcsolódásra.

– A jövőre nézve további fejlesztéseket tervezünk, illetve folynak a szerződéskötések a következő évadra, aminek a programjával hamarosan előállunk – tette hozzá.