Külterületi utak újulnak meg

Ősztől tavaszig folyamatosan dolgoznak a mórahalmi külterületi utak felújításán. Kedd délelőtt a motokrossz pálya közelében egy mezőgazdasági tárcsa, egy földgyalu és egy úthenger dolgozott az egyik útszakaszon.

– Több mint 250 kilométer hosszú dűlőúthálózata van Mórahalomnak. A külterületi lakosság mobilitása a város szempontjából nagyon lényeges több szempontból is. Egyrészt a mindennapi élet szempontjából, másrészt azért, hogy a szociális ellátórendszerünk a külterületen is el tudja látni a feladatait, harmadrészt pedig a mezőgazdasági tevékenységek támogatása érdekében. Ami lényeges alapelv nálunk, hogy mindig partnerségben tesszük ezt a lakossággal, hiszen a közösen létrehozott érték mindannyiunk közös értéke. Minden egyes külterületi útszakaszon az érintett ingatlanok tulajdonosai közreműködnek és beszállnak a munkálatokba. Ki egy kapával, ki egy gereblyével, van aki munkagéppel, egyéb eszközökkel a város eszközrendszere mellett. Így tudjuk hosszú távon a fenntarthatóságot biztosítani – magyarázta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere.

A külterületi földutakon ősztől tavaszig folyamatosan dolgoznak, ahogy azt az időjárás engedi.

– Utána az aszályos időszak miatt átmegyünk sivatagba, és akkor csak a homokot lapátolnánk egyik sarokból a másikba – tette hozzá a polgármester.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Török László