Külterületi utak újulnak meg Mórahalmon

Összesen 315 millió forintos vidékfejlesztési pályázatból három útszakaszt újítanak meg.

Összesen 315 millió forintos vidékfejlesztési pályázatból valósulnak meg külterületi útfelújítások Mórahalmon. Mint Csányi Sándor alpolgármester elmondta, a munkálatok három útszakaszt érintenek. Az egyik az úgynevezett Guczi sor, amely a régi kisvasút nyomvonalát a Röszkei úttal köti össze. Ezen zúzottkő útalap található. Ezen a mélyen fekvő részen megállt a víz, sáros volt az út, korábban állandó problémát okozott a lakóknak közlekedés.

– Ezzel most javul a helyzet – ígérte az alpolgármester. A másik útszakasz Ruzsa felől hozza a forgalmat a városba. Ezt folyamatosan javítja az önkormányzat, most a Nyár utca folytatásának a végéig. A Mórahalmot Ruzsával összekötő út mórahalmi földút szakasza szilárd burkolatot kap. A pályaszerkezet építése zajlik, a kivitelezés várhatóan ebben a hónapban befejeződik.

A külterületi helyi közutak fejlesztésére irányuló, Mórahalom és Ruzsa önkormányzatok konzorciumában megvalósuló pályázatban a Fürtön sori mezőgazdasági bekötőút stabilizálása valósult meg. Az út pályaszerkezete elkészült, jelenleg a padkák rendezése zajlik.

A Mórahalmot Ruzsával összekötő út ruzsai, kezdő szakaszának korszerűsítéseként a jelenleg is szilárd burkolattal ellátott, hálószerű repedéseket tartalmazó utat a töredezettsége miatt szükséges szilárd burkolattal ellátva megerősíteni. A nem közbeszerzés-köteles beruházás előkészítésének érdekében Mórahalom tárgyalásokat folytat a ruzsai önkormányzattal a megnövekedett költségekről.

Fotó: Karnok Csaba

Forrás: delmagyar.hu