Kupakgyűjtőt kapott a mórahalmi egyházi iskola a Föld napja alkalmából – Beteg gyerekeknek szeretnének segíteni

Kupakgyűjtőt kapott a Föld napja alkalmából a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola. Az átadót követően majdnem meg is töltötték a diákok újrahasznosítandó kupakokkal a szív alakú tárolót. Mindezzel nemcsak a környezetet védik, de beteg gyermekeken is segítenek.

A kezdeményező az iskola támogatására létrehozott alapítvány volt. Tavaly novemberben a szülői munkaközösség közreműködésével született meg az ötlet és jött létre a Szent László Apródjainak Oktatásáért Alapítvány. A szervezet elnökének Dr. Vághy Imre Richárd, mórahalmi háziorvost kérték fel, akinek gyermekei szintén ebbe az intézménybe járnak, így számára többszörösen is fontos volt, hogy a terv megvalósulhasson.

Az alapítványtól április 22-én, a Föld napja alkalmából kapott speciális fém tárolónak köszönhetően szervezett kupakgyűjtésbe kezdhet az iskola. Az elnök az átadáskor elmondta, egy kecskeméti vállalkozó készítette el a látványos tárolót, melybe ezentúl nem csak a gyerekek, bárki elhelyezheti a kidobásra szánt műanyag kupakokat. A hulladékért kapott pénzzel az iskolai alapítvány (és ezzel együtt mindenki, aki akár egy kupakot is beledobott a gyűjtőbe!) a Reménysugár A Dél-alföldi Hematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítványt támogatja.

Enginé Ábrahám Katalin, az intézmény egyik pedagógusa beszámolt arról, hogy a Föld napját mindig kiemelt figyelemmel kísérik. Ezen a napon az iskolában tanítás nem zajlik, helyette projektnapot szerveznek a diákoknak, akik a Fenntarthatósági Témahét keretében vesznek részt programokon. A környezettudatos személet kialakítása fontos az iskolának: a kupakgyűjtőt már az átadó után megrohamozták a gyerekek és szinte meg is töltötték. Nem hiába, hiszen egyszerre két jó célt szolgálnak vele.