Léptékváltás Mórahalmon – Kiemelt kedvezményekkel és új szintre emelt szolgáltatásokkal várják a nyári szezont

Mórahalom az utóbbi egy évben tapasztalt rendkívüli élethelyzet alatt számos ponton megújult és mindvégig azon dolgozott, hogy a megfelelő pillanatban készen álljon a nyitásra.

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő egy teljesen új, prémium szolgáltatásokat nyújtó részleggel bővült, a szabadtéri színház új nézőtérrel és színpaddal rukkolt elő, az Ezer Év Parkja pedig megújult környezettel, makettekkel és pedagógiai programmal várja a látogatókat. Minderről egy látványos sajtótájékoztató keretében számoltak be az érintettek május 5-én a Futó-Dobó Lovasközpontban.

Az utóbbi hónapokban arra készültek a mórahalmi intézmények, turisztikai szolgáltatók, hogy fogadhassák vendégeiket és az újranyitásra a korábbinál is jobb körülmények között kerüljön sor. Május elején végre elérkezik az idő, hogy a fürdő, a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház, a Kolo és az Ezer Év Parkja megújulva nyissa ki kapuit az érdeklődők előtt. A sajtótájékoztató kiemelt szónoka, Nógrádi Zoltán többször is kihangsúlyozta fő üzenetüket: megújult szolgáltatásokkal és új szintre emelt kulturális palettával nyitják az idei turisztikai szezont Mórahalmon.

A képen szerepel: Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, Berta Zsolt, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő marketing igazgatója, Stampf Mariann, a helyi TDM szervezet vezetője, Pálinkó Szilveszter, a Móra-Vitál Nonprogit Kft. ügyvezető-helyettese és Seres István, a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház új igazgatója

A fürdő külön akciótervvel készült a nyitásra, hogy extra kedvezményekkel fogadhassa a pihenni és gyógyulni vágyókat. A 2020. november 11. után lejárt fürdőbelépők és a szállásadói kedvezmények felhasználási idejét meghosszabbították június 30-ig. Így ezekkel a jegyekkel bárki beléphet a fürdőbe még közel két hónapon keresztül. Szintén régi és új vendégeik iránti elkötelezettségük jeléül a gyógyfürdő nem emel a belépődíjak árain ebben az évben, illetve már az első strandparti időpontja is megvan: a nyári szezont hivatalosan május 22-én nyitják a fürdőben egy fergeteges bulival.

A fürdő valamennyi medencéjét és szaunáját üzembe helyezik, de kétségkívül a legjobban várt újdonság a Csendes Wellness Premium Spa Area megnyitása, mely új szintre emeli a relaxálás és feltöltődés fogalmát a Szent Erzsébet Gyógyfürdőben. Mórahalom polgármestere beszámolt arról, hogy a 290 négyzetméterrel bővített csendes wellness részleget többek között 40 fős szaunával és hatalmas sófallal tették még különlegesebbé.

A közkedvelt Mórahalom Városkártya kedvezményrendszere továbbra is él, ráadásul az utóbbi időszakban bővültek a lehetőségek és még több szolgáltató csatlakozott a programhoz. A kártya tulajdonosai (akik már közel ötezren vannak) Mórahalom 35 különböző pontján kaphatnak kedvezményeket, melyeket érdemes kihasználni akár helyi lakosként, akár turistaként regisztrálnak.

A TDM szervezet a megváltozott vendégigényekre reagálva megújította programkínálatát is. Új élménycsomagjai és a különféle fürdőjegyek már webshopban is elérhetőek, ahol ráadásul SZÉP kártyás fizetésre is lehetőség nyílik, a kártya bármely zsebéből.

A turisztikai szervezet partnereinél szállást foglaló vendégek meghosszabbított előszezoni akcióban június 30-ig találkozhatnak az évek óta sikeres 1000 Ft-os kedvezményes fürdőbelépővel. A rendszert a kényszerű leállás alatt digitális korszerűsítéssel papírmentessé tették, a Városkártyával könnyen elérhető és felhasználható. Újdonság az is, hogy a járványhelyzetben tanúsított munkájuk miatt az egészségügyi dolgozók és családtagjaik egész évben ingyen látogathatják az Ezer Év Parkját.

Hetedik évadára készül idén a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház, mely technikai hátterét illetően nagyot lépett előre, mondta el a város polgármestere. A szabadtéri színházi előadások mindegyike egy vadonatúj nézőtéren és egy szintén megújult színpadon lesz bemutatva a nyár folyamán. A „black box” kialakítású színpad, s a vele szemben lépcsőzetesen emelkedő lelátórendszer egyszerre szolgálja ki a néző kényelmi ízlését és az alkotók színházi igényeit. A lovardába megálmodott beruházás lehetővé teszi, hogy az élmény még kellemesebb és élvezhetőbb legyen a koncertek, musicalek és táncelőadások közben – tette hozzá Nógrádi Zoltán.

A sokszínű kulturális repertoárt bemutatva a tájékoztatón Pintér Tibor és társulatának, a Nemzeti Lovas Színház művészeinek három produkcióját is élőben követhették a jelenlévők. Ízelítőt láthattak az új darabból, mely Szent László életét mutatja be a rockopera műfaján keresztül, de a szabadon idomítás művészetébe is betekintést nyerhettek, mely a Szilaj musicalben kap szerepet.

A cirkusz és a show, a tánc és a zene, a musical, valamint a lovas színház olyan kiemelkedő produkcióit kívánják idén csokorba szedni Mórahalmon, melyek láttán bizton állítható, hogy a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház új korszaka veszi kezdetét.

Az üzenet egyértelmű tehát: Mórahalom tárt karokkal várja vissza látogatóit, ráadásul a korábbinál több szolgáltatással, nyitási kedvezményekkel és számos meglepetést rejtő új beruházással. A programok a járványhelyzet kapcsán aktuálisan érvényben lévő kormányrendeletnek megfelelő keretek között lesznek megtartva.

Érdekesség:

Májusban két kiemelt rendezvénye lesz a városnak. Május 23-án, pünkösdvasárnap a vajdasági Fokos Zenekar muzsikál az Ezer Év Parkjában, akik a dél-alföldi magyar tamburamuzsika lehető legszélesebb körben való megismertetésére vállalkoztak. A koncert a több elemből álló „Dallamok határok nélkül” című programsorozat része, melynek középpontjában a Kárpát-medence sokszínű magyar népzenéjének bemutatása áll.

Május 27-én a Kolo Kulturális Központ egy különleges koncerttel nyit. Mórahalmon először lép színpadra Dés László, hazánk érdemes művésze, számos felejthetetlen musical- és filmsláger szerzője. Ezzel elindul az új időpontokra ütemezett koncertsorozat a Koloban, ahol többek között Kamarás Iván és Illényi Katica is színpadra lép az ősz folyamán.