Levi gyógyulásáért kerekeztek a rotarysták

Összesen 715 ezer forint gyűlt össze az október közepén megrendezett Rotary Hajtáson. Az összeget egy hatéves kisfiú gyógyíttatására ajánlotta fel a szervezet. Levi önállóan ülni sem tud, szülei őssejtkezelésre vinnék Ausztriába.

Mintegy 200-an vettek részt október közepén a Rotary Hajtáson. A baráti kerékpártúrán a régió nevezetességeit járták be két keréken, a nevezési díjat pedig a szervező Rotary Club Mórahalom jótékonysági célra ajánlotta fel. Mester Lajos főszervező elmondta, mindig igyekeznek az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülteken segíteni, keresik a támogatásra érdemes embereket, így találtak rá a Paska családra is.

– Levi koraszülöttként, a 29. héten jött világra ikertestvérével együtt. A születéskor még minden rendben volt, de aztán oxigénhiányos állapotba került – mesélte az édesanya, Paska-Fáth Mariann.


A Paska családnak átadott több mint 700 ezer forint Levi őssejtterápiájának egyhatodát fedezi. Fotó: Timár Kriszta

– Négy hónapos kora körül kezdtünk gyanakodni, hogy valami baj van, mert míg Luca már mocorgott, ő nem. Jártunk vele Dévény-tornára, gyógytornára, babaúszásra, gyógypedagógushoz és otthoni terápiát is igénybe vettünk, de sajnos, az állapota megragadt egy csecsemő szintjén. Hatévesen önállóan ülni sem tud és bár ért mindent, nem beszél – foglalta össze a jelenlegi helyzetüket.

A mórahalmi család számára egy őssejtterápia adhat reményt, melyet Ausztriában végeznek.

Ezt azonban önerőből már nem tudják kifizetni, hiszen csak az édesapa, Norbert dolgozik, az édesanya otthon van a 24 órás felügyeletet igénylő Levivel, illetve gondoskodik másik két lányukról is.

A biciklitúrán összegyűlt 715 ezer forintot csütörtökön vehették át Tóth Csabától, a Rotary Club Mórahalom soros elnökétől. Ez a műtét árának egyhatoda. A család egyébként hamarosan Ausztriába utazik, hiszen a konzultációhoz szükséges MRI-felvétel már elkészült, így már csak az orvosi szakvéleményen, illetve a szükséges összeg rendelkezésre állásától függ, mikor kezdhetik meg a hatéves kisfiú gyógykezelését.

Forrás: delmagyar.hu