Már van hova elhelyezni a használt háztartási zsiradékokat Mórahalmon!

Használtzsiradékgyűjtő-tartályt kapott a Szent László Katolikus Általános Iskola. A Föld napja alkalmából a Szent László Apródjainak Oktatásáért Alapítvány újabb eszközzel járult hozzá a mórahalmi általános iskola környezettudatos nevelési programjához. Az alapítvány egy évvel ezelőtt kupakgyűjtő szívet adományozott az intézménynek, ezúttal pedig használtzsiradékgyűjtő-tartályt kapott az iskola.

A gyűjtőedényt mindenki, tehát a város teljes lakossága számára hozzáférhetően, a Barmos György téren, a volt vízmű-épület mellett helyezték el. Az átadón Dr. Vághy Richárd, az alapítvány elnöke arra biztatta, kérte tanulókat, hogy a Föld és a saját jövőjük érdekében gondolkodjanak, cselekedjenek felelősen, hiszen „cseppet sem mindegy”, hogy az utánuk jövő nemzedékeknek élhető lesz-e a Föld.

A tartályba nem kell közvetlenül beleönteni a használt sütőolajat, azt egy zárt műanyag flakonban vagy üvegben kell beledobni. A gyűjtőt bizonyos időközönként üríti a tulajdonos cég, mely 100%-ban újrahasznosítja a zsiradékokat, ráadásul literenként 25 Ft-ot fizet a begyűjtött hulladék után. Így a környezetkímélés mellett a jótékony célok ismét érvényesülhetnek, akárcsak a kupakgyűjtőnél.