Március végére tető alá kerül a mórahalmi vásártér

Csányi László alpolgármester szerint a mórahalmi kirakodó-és állatvásár az egyik leglátogatottabb a régióban, alkalmanként nagyjából 20 ezer ember is megfordul itt. Ezért igyekeznek azt komfortosabbá tenni a vásározók és az eladók számára is.

Jól halad a vásártér lefedése. A mórahalmi vásár – amelyet minden hónap harmadik vasárnapján tartanak – az egyik legnépszerűbb vármegyénkben. Csányi Sándor alpolgármester szerint a mórahalmi kirakodó-és állatvásár az egyik leglátogatottabb a régióban, alkalmanként nagyjából 20 ezer ember is megfordul itt. Ezért igyekeznek azt komfortosabbá tenni a vásározók és az eladók számára is. Elmondta, az önkormányzata egy vidékfejlesztési pályázaton nyert forrást a vásártér lefedésére. Ez egy 120 millió forintos beruházás, amelyből 100 millió a támogatás, 20 millió forint az önerő.

– A beruházás látványos szakaszába érkezett, a tetők felkerültek, a kapunál a torony építése folyamatban van. Március végére a beruházás elkészül – tette hozzá az alpolgármester.

A fedett elárusítóhelyek kialakítása és a zárható asztalok beszerzése mellett a felújítás során egy 10 kWp kapacitású napelemes rendszert telepítenek, online beléptető rendszert alakítanak ki, fásítanak, utakat újítanak fel és járdát építenek, szelektív hulladékgyűjtőket szereznek be, köztéri padokat helyeznek el, kerítést építenek, kamerarendszert alakítanak ki. Ezeken kívül 30 férőhelyes kerékpártárolót, 10 információs táblát helyeznek ki, valamint kültéri kézmosó és fertőtlenítő egységeket építenek ki. A városvezetés már a jövőre is gondolt: az önkormányzat a piac mellett további területet vásárolt, hogy igény esetén terjeszkedhessen a vásár.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Török János