Megszülettek a víz világnapi pályázat eredményei – Mórahalmi és Zákányszéki díjazott is lett

A víz világnapja alkalmából hirdetetett pályázatot az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) Szegedi Területi Szervezete. A pályázat négy korosztály óvodás, általános iskola alsó- és felső tagozatos, és középiskolás gyerekek részére volt elérhető „A víz érték! Becsüld meg!” jelmondathoz kapcsolódva.

Az ENSZ által meghatározott témakörben képzőművészeti alkotásokat várt a két szervezet az óvodásoktól és az általános iskolásoktól, míg a középiskolás diákok Facebook-poszt készítésével pályázhattak. A középiskolásoknak Facebook-posztjaikban fel kellett hívniuk a figyelmet a víz értékére és annak megóvására.

Ilia Dóra, Mórahalom

A felhívásra érkezett mintegy félszáz alkotásra az ATIVIZIG közösségi oldalán szavazhatott a közönség, a vízügyi igazgatóság és a Hidrológiai Társaság közös zsűrije pedig titkos pontozással értékelte a legjobb pályaműveket.

A nyertes pályázók között mórahalmi és zákányszéki gyerekek is vannak. A alsó tagozatos korcsoportban harmadik helyezést ért el a zákányszéki Tandari Jázmin. A felső tagozatos díjazottak között első helyen végzett a mórahalmi Ilia Dóra. A középiskolások között pedig a zákányszéki Ádok Anna lett az első.