Mentődrónközpont lehet Mórahalom

Mórahalom lehet a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete Dél-Alföldi régiójának a központja.

Erről és a tevékenységükről Dobó Róbert, az egyesület régióvezetője beszélt.

– Ugyanazt csináljuk, mint a hatósági mentés, ugyanazt a célt szolgáljuk, azzal a különbséggel, hogy mi a levegőből, egy más perspektívából tudjuk megmutatni a történéseket akár hőkamerával is. Mi éjjel-nappal tudunk repülni függetlenül az időjárástól. Mostanában főleg a határvádelem területén tevékenykedünk – mondta a szakember.

Az egyesületnek minden régióban van egy vezetője, aki tisztában van a környéken lévő drónosok tudásával, illetve jó kapcsolatot ápol megyei és régiós szinten az ottani hatóságokkal. Amikor egy esetnél a hatóság megkeresi a régióvezetőt, hogy segítsen, akkor ő a helyzetet mérlegelve megkeresi a legmegfelelőbb drónpilótát a feladatra, és felkéri, hogy segédkezzen a mentési, keresési munkában.

Ezek már komoly gépek. Dobó Róbert, a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete Dél-Alföldi régiójának vezetője azt szeretné elérni, hogy Mórahalmon legyen a központjuk.
Fotó: Kuklis István

Dobó Róbert hozzátette, folyamatban vannak a tárgyalások. A közelmúltban Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere a támogatásáról biztosította az egyesületet, így remélhetőleg központot alakíthatnak majd ki a városban.

Forrás: delmagyar.hu