Mentőöv a Móradombi Uszodának

10 millió forintos támogatást kapott a Móradombi Uszoda

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, mint a Mórahalmi Városi Önkormányzat képviselője 2022. november 11. napján kelt, „Kérelem rendkívüli rezsiköltség támogatására” tárgyú levelével kérelemmel fordult Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár úrhoz a Móradombi Uszoda megnövekedett közüzemi költségei kapcsán.

A felmerülő többletköltségek miatt az uszoda működésének ideiglenes felfüggesztését tervezte az önkormányzat a 2022. december 01. és 2023. január 31. közötti időszakban, a jelenleg rendelkezésre álló források terhére a radikálisan megemelkedett üzemeltetési költségeket már nem tudták biztosítani.

Nógrádi Zoltán kérelmében hivatkozásként kiemelte, a Móradombi Uszoda 25 km-es körzetén belül nincs hasonló sportlétesítmény, így az azt használó Szegedi Vízilabda és Tömegsport Klub által a Felnőtt Férfi OB II., Délkeleti Területi Gyermek I.-III. és a Délkeleti Területi Baby I. Vízilabda Bajnokságban szerepeltetett csapatok versenyeztetése is veszélybe kerülhet. Ez megközelítőleg száz sportszerető gyermek versenyrendszerben történő szerepeltetését érinti. Ezen kívül a homokhátsági régió oktatási intézményei által kiszervezett testnevelés órák megtartását is veszélyezteti a kialakult helyzet.

Az Államtitkárság válaszlevelében kiemelte, az országban megkezdődő létesítménybezárások okán kialakult helyzet enyhítése érdekében azonnali intézkedéseket tartott szükségesnek, továbbá kiemelt feladatának tekinti, hogy az uszoda-létesítmények nyitva tartása az általuk biztosított támogatásoknak köszönhetően 2022. év végéig fenntartható legyen a közüzemi költségek részbeni állami támogatásával.

A Móradombi Uszoda 2022. október 01. napjától 2022. december 31. napjáig tartó időszakban felmerülő közüzemi költségeire összesen bruttó 10 000 000,- Ft, azaz tízmillió forint vissza nem fizetendő támogatásban részesül.