Mesehősök elevenedtek meg az Aranyszömben – Horgolt Vuk, Lúdas Matyi és Vízipók csal mosolyt a gyermekarcokra

A mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban a Magyar Népmese Napjához kapcsolódva Mesés hetet szerveztek szeptember 28. és október 1. között. Kocsis Savanya Imréné Emese és Tanács Istvánné Ági különleges horgolt mesefiguráival és klasszikus mesékkel várja a gyerekeket egész héten. A mesemondáshoz segítségül hívták a helyi könyvtárvezetőt, Bertáné Gyöngyit is, aki sok szép mesekönyvet is hozott a bennük szereplő, horgolt formában „megelevenedő” mesehősök mellé.

A Magyar Népmese Napja szeptember 30-a. Az országban már 2005. óta ünnepelik ezen a napon, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Ennek apropóján amigurumi technikával készült mesefigurák várják a gyerekeket és a nosztalgiázni vágyó felnőtteket az Aranyszöm Rendezvényházba. A horgolt figurák kiállítása mellett interaktívvá is varázsolnak egy-egy csoportlátogatást a szervezők: a mesehősök történeteit szóban is felelevenítik. Így kel életre Mazsola és Tádé, a Vízipók Csodapók vagy éppen Lúdas Matyi és Döbrögi.


A figurák a megszólalásig hasonlítanak eredeti, könyvben vagy televízióban bemutatott másukra. A két mórahalmi alkotó évek óta horgolja őket kedvtelésből. Kocsisné Emese és Tanácsné Ági szakmájukból kifolyólag is nagyon szeret gyerekekkel foglalkozni, így a kiállítás lehetősége nagy öröm mindkettejük számára.