Módosított törvény, módosult együttműködések az OPSZ-nél

Az országban elsőként – az OPSZ elnökének jelenlétében – már a módosított polgárőr törvény alapján újította meg együttműködéseit az önkormányzattal és a társszervekkel a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség)

A szervezet tisztújító közgyűlése újabb négy évre Sárközi Lászlót választotta elnökének. A régi-új megbízással együtt azonban az együttműködési megállapodásokat is meg kellett újítani. Az ünnepélyes aláíráson és munkaértekezleten részt vett Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, Nógrádi Zoltán, Mórahalom város polgármestere, Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Csongrád-Csanád Vármegye rendőrfőkapitánya, Dr. Szenti Szabolcs r. alezredes ,Csongrád-Csanád Vármegye kapitányságvezetője, Dr. Révész Szabolcs r. alezredes, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetője, Dobó Attila r. alezredes, a Mórahalmi Rendőrőrs őrsparancsnoka, Hallai Zsolt tű. alezredes, Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Csányi László, a Mórahalom Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, valamint Batiz István, a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Az ünnepélyes aláírásokat követő munkaértekezleten – a szakmai tapasztalatcserén túl – a felek áttekintették az idei évre tervezett feladatokat, amelyek megvalósításában és végrehajtásában továbbra is számítanak egymás segítségére.A rendezvényen dr. Túrós András elnök, valamint dr. Polyák Zsolt főkapitány is hangsúlyozta, hogy a mórahalmi polgárőrség egy nagyon jól szervezett és irányított egyesület, amelyre mindig, minden körülmények között lehet számítani nemcsak a határvédelemben, de a város közbiztonságának megőrzésében is.(forrás és fotó: opsz.hu)