Mórahalmi diákok segítettek a Spárgafesztiválon

A hétvégén nagy sikerrel rendezték meg az öttömösi Spárgafesztivált, több mint 25-féle spárgás ételkülönlegességet kínáltak a település legnagyobb közösségi örömünnepén. A rendezvény közel három évtizedes történetében idén először a mórahalmi Tóth János Szakképző Iskola diákjai is jelen voltak segítőként.

A fesztivál egykori megálmodója, Vargáné Dobó Jolán elmondta, hogy a ballagások miatt a szokásosnál jóval kevesebb önkéntes tudott volna részt venni a nagy munkában, ezért jött az az ötletük, hogy kérdezzék meg a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium igazgatóját, Angyalné Kovács Anikót, tudnának-e jönni néhányan segíteni.

Az igazgatónő megörült a felkérésnek, Pápai Péter szakács szakoktató vezetésével pedig gyorsan összeállt a lelkes kis csapat.

– Minden diák azonnal és önként vállalta, hogy jön, senkit nem kellett kényszeríteni – mondta a szakoktató.

– Czékus Csaba Alex, Fodor Noémi, Washer Elizabet, Kőhegyi Laura, Orbán Tamás és Vass Gábor azonnal a mélyvízben találták magukat. Mindhárom szakma – szakács, cukrász, felszolgáló – képviselete magát, gyorsan feltalálták magukat a gyerekek, dolgoztunk ezerrel – tette hozzá a szakoktató. A nap tapasztalatait így foglalta össze: – Hasznos volt belelátni egy nagy fesztivál szervezésébe, büszke vagyok a gyerekekre. Most nem volt nyomás rajtuk, mert nem versenyezni jöttünk, de minden új volt a számukra. Kellő komolysággal vettek részt a fesztiválon. Le a kalappal előttük. Már tervezzük, hogy valamilyen együttműködés keretében jövőre is képviseljük az iskolát Öttömösön. Vargáné Dobó Jolán hozzátette, mindenben részt vettek a diákok, az előkészületektől, a terítésen át a főzésig.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Arany T. János