Mórahalmi iskolások év végi sikerei

Bár már elbúcsúzunk a tavalyi esztendőtől, a helyi általános iskolák tanulói még mindig fáradhatatlanok, hozzák a fantasztikus eredményeket a különböző versenyeken.

A Szeged Első Lions Club „A dzsungel könyve” című rajzpályázatán a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola két diákja is első helyezett lett, Miklós-Balogh Boglárka és Szécsi Boglárka hozhatta el az első díjat, különböző korcsoportban. Német Zita Jázmin pedig szintén elismerésben részesült.

A Szent László Katolikus Általános Iskola sem maradt ki a megmérettetésekből, a hetedikesekből álló „Klauzál követei” csapat, vagyis Csóré András és Németh Gergő a 7. helyet szerezte meg a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, a Móra Ferenc Múzeum és a Rákóczi Szövetség által rendezett Klauzál Gábor tehetséggondozó történelemversenyen. A próbatételen az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc történetét kellett feldolgozni szóbeli és írásbeli formában, kreatív és játékos történelmi feladatokon, prezentációkon keresztül. Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!

(Fotók: Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola és Szent László Katolikus Általános Iskola – Mórahalom)