Mórahalmi Lovassport Egyesület támogatása a Nemzeti Együttműködési Alapból

A Mórahalmi Lovassport Egyesület sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által 2021-ben megjelentetett Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Programjára, melyben egymillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott működésének és rendezvényeinek támogatására.

A pályázat események megszervezéséhez és lebonyolításához szükséges tételeket tartalmazott, így egyesületünk hét versenyt és családi napokat tudott szervezni 2021. május 29. és 2022. május 15. között. Ezzel tudtunk versenyzési lehetőségeket egyesületünk tagjainak, valamint a környékbeli egyesületek számára.

4 alkalommal szerveztünk regionális díjugrató versenyt, ami a rajtengedélyvizsgára készülőknek, megyei- és regionális döntőkön indulóknak minősülési lehetőség is volt. Ezeken a napokon az „X” ugrásokon át a 120 cm-es magasságig írtunk ki versenyszámokat. Itt szeretném megemlíteni, hogy 2021. szeptember 5-én rekordszámú, 179 fős nevezés érkezett, összesen 24 lovasegyesület megjelenésével. Ebben az évben a mórahalmi Futó-Dobó Lovasközpont adott otthont a kétnapos díjugrató megyei döntőnek.

3 alkalommal szerveztünk szabadidős versenyt, melynek keretében ügyességi, díjlovas és díjugrató versenyszámokkal készültünk az idelátogató kezdő és gyakorló versenyzők számára. Összesen 272 nevezés érkezett ezen versenyeinkre, sok helyi versenyző is megmutathatta lovas tudását. Hódmezővásárhely és Balástya térségéből érkeztek versenyzők még szép számban.

A versenyekre történő felkészülések érdekében 2022. február 26-27. napokon a fedeles lovardában díjugrató nyílt edzést tartott Kovács Kaarlo, magyar díjugrató bajnok.

A megnyert támogatást a fenti versenyek, rendezvényekre és azok kísérő programjaira fordítottuk elsősorban. Fejlesztettük akadályparkunkat is, új biztonsági kanalak és új rudak beszerzésével. Ezek nem csak a versenyeken, hanem a lovasoktatás, edzések alkalmával is hasznosnak bizonyulnak. Lófelszereléseket is tudtunk vásárolni az összegből, ami a napi lóápolást és munkát segíti egyesületünk versenyző és hobbi szinten lovagló tagjai számára.

Működésünket is tudtuk finanszírozni a pályázatból, könyvelési- és útiköltségünk is támogatva lett.

A fent említettek versenyek, találkozások, beszerzések nem jöhettek volna létre a Nemzeti Együttmükődési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Miniszterelnökség nélkül, támogatásukat ezúton is köszönjük.