Mórahalmon egyre több épületre kerülnek fel napelemek

A napelemes rendszer segítségével a napenergia felhasználási lehetőségeinek tárháza szinte végtelen nemcsak családi házak, de üzemek, gyárak, irodaházak és a környezettudatos hivatalok esetében is.

Mórahalmon többek között a Bivaly Bowling klub rendelkezik hasonlóval, de hamarosan az Elixír Hotelre is felkerülnek a napelemek. Mint ahogy azt Berta Zsolt ügyvezető igazgató elmondta, mindkét épület kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy energiahatékony, korszerű megoldásokat alkalmazzanak a kivitelezéskor. Hozzátette, a hotel korábban már megkapta a „Zöld szálloda” díjat a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségétől, annak odaítélését pedig meghatározta az energiafelhasználás, a környezettudatosság is. Már a nyitástól fogva termálvizet használtak gáz helyett, kivéve a konyharészt, ahol később egy pályázat segítségével elektromos készülékekre váltottak. Többek között ennek támogatására szerelnek fel napelemes rendszert a szálloda szinte teljes tetőfelületére, ez várhatóan június végéig elkészül – mondta el az ügyvezető.

Mórahalom rohamosan fejlődő város, így vezetőinek koncepcionális terve, hogy minél több önkormányzati és egyéb fenntartású intézmény bekapcsolódjon a napelemrendszer – programba.