Mórahalmon járt a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke

Dr. Magyar Zita 2018-ban részt vett a Tóth János szakképző iskola átadásán, a mai napon pedig újra eljött, hogy megnézze, hova fejlődött az intézmény az eltelt évek alatt. Az NSZFH elnöke elmondta, jóleső érzés volt számára látni, hogy az épület falait mára diákok töltötték meg.

– Nem a falak határoznak meg ugyanis egy intézményt, hanem az oktatói szándék, a tantestület működése, a diákok, és a szülők, akik hittek abban, hogy ha szakképzésben tanul a gyermekük, akkor jó helyre kerül.

A mórahalmi szakképző iskola épülő cukrászműhelyét sem hagyta ki a város vendége, ahogy a Vanilla éttermet sem. Mint fogalmazott, nagyon fontosnak tartja, hogy ilyen kiváló gyakorló terepeken képezhetik a szakácsnak és cukrásznak készülő diákokat. Ezzel a lehetőséggel ugyanis az életpályájuk egy helyben végig vihető, hiszen a település iskolája helyben biztosítja a későbbiekben is szükséges tudást.

A mórahalmi szakképző iskola és az új kollégium meglátogatása kapcsán az elnök kiemelte, követendő példának tartja, ahogy Mórahalom városa szimbiózisban működik a Tóth János iskolával, öröm számára látni, ahogy az oktatási intézmény működését szívén viseli és támogatja a városvezetés.