Mórahalom gyermekorvosát díjazták az állami ünnepen

Csongrád-Csanád Megye Egészségügyéért Díjat vehetett át Ópusztaszeren, az államalapításra emlékező ünnepségen Forgács Erika, Mórahalom gyermekorvosa, aki azt mondja, nem érti, miért esett rá a választás. Ő nem csinált semmit, csak dolgozott.

A rendelés végén kicsit fáradtan, de mint mindig, jókedélyűen fogadott minket Mórahalom gyermekorvosa, Forgács Erika, akivel időrendi sorrendben haladtunk. Arra a kérdés­­re, hogy miért ezt a hivatást választotta, azt mondta, nem gyermekorvos szeretett volna lenni, amikor végzett. Egy kis, manuális műtéti szakterületet, a fül-orr-gégészetet választotta volna, de akkor nem volt hely, először átmenetileg labororvosi munkát vállalt, majd amikor visszajött Szegedre, ezen a vonalon nyílt lehetőség.

– Nem bántam meg. Nyilván a gyermekgyógyászat egészen más, mint egy műtétes terület, de úgy gondolom, nem volt rossz választás. Jövőre lesz har­­minc éve, hogy itt dolgozom. Több generációt ismerek. Nagymamák hordták ide a gyerekeiket, ezek a gyerekek megnőttek, most már az unokákat hozzák. Igen, több generációt látok el és látok át, aminek előnye is van, mert jól ismerem a családi körülményeket, örökletes betegségeket. Bizonyos hajlamokat így az ember jobban átlát – magyarázta, miközben, mint gyakran, rendelési időn túl is kitartóan csörgött a telefon a rendelőben.

Az elismeréssel kapcsolatban elmondta, azon a válaszon, hogy minek köszönheti a díjat, miért pont ő kapta, álmatlan éjszakákon át gondolkodott.

– Itt elég nagy a praxis, magas létszámú bejelentkezett gyerek van, több iskola, iskola-bölcsődeorvosként is dolgozom, bőven van tennivaló, ügyeletet is vállalok – sorolta.

– Úgy gondolom, hogy semmiféle tudományos, pozicionális magaslatot nem értem el, én egyszerűen csak dolgozom – tette hozzá Forgács Erika, Mórahalom gyermekorvosa.

Forrás: delmagyar.hu