Mórahalom is bemutatkozott megyénk turisztikai értékei között Budapesten

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat szervezésében idén is közös standon mutatkoztak be a megye legjelentősebb turisztikai szereplői a 44. Utazás Kiállításon, Budapesten. A Hungexpo területén 2022. március 3-6 között zajló nemzetközi eseményen a megyéből Szeged, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Makó, valamint Mórahalom mutatta be turisztikai kínálatát az érdeklődők számára.

A turisztikai együttműködésben résztvevő szakemberek hisznek abban, hogy együttműködve, összefogva eredményesebben lehet bemutatni a térség értékeit, látnivalóit az érdeklődők számára.

A térség legfőbb vonzerejét modern fürdőkomplexumai, gazdag kulturális élete és az Alföld hamisítatlan atmoszférája adja. Zenei és gasztronómiai fesztiválok Szegeden, a magyarság kihagyhatatlan emlékhelye Ópusztaszeren, a Makovecz-örökség Makón és a családi élményfürdőzés Mórahalmon olyan komplex kikapcsolódási lehetőséget kínál, mely egész évben feltöltődést nyújt kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

A megyei szereplők összefogására először 2020 márciusában került sor, és bár a tavalyi kiállítás a világjárvány miatt elmaradt, a szakmai együttműködés tovább bővült.

Mórahalom látnivalói és gazdag programkínálata egész évben kikapcsolódást nyújt a család minden tagjának. A település számos magánszálláshelyén 2022-ben kedvezményes fürdőbelépőt kaphatnak a városban megpihenő vendégek egészen június végéig, mely annyi belépésre jogosít, ahány éjszakát eltöltenek a szálláshelyen. A mórahalmi turisztikai kártya digitális hátterének köszönhetően a kedvezményes fürdőbelépő ráadásul környezettudatosan felhasználható és könnyen kezelhető.

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő jól ismert medencéi, csúszdái és szaunái mellett a kiállításon bemutatott attrakciók közül a legújabb a Csendes Wellness Premium Spa Area volt, mely új szintre emelte a relaxálás és feltöltődés fogalmát.

A wellness program mellett a folyamatosan fejlődő történelmi makettparkot is bemutatták az érdeklődőknek. Az Ezer Év Parkja mellett természetesen nem maradt ki a Bivalyrezervátum és a Rózsa-rétes.

Kulturális programok terén a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház előadásait is megismerhették, akik a megye standjára, azon belül is Mórahalom látnivalóira voltak kíváncsiak.

A mórahalmi turisztikai szakemberek az Utazás Kiállításra időzítették a 2022-es „Mórahalom és térsége rendezvénynaptár” elkészítését is. A Mórahalmot és térségét átfogó éves rendezvénynaptárban megtalálhatók a 2022-es év városi és környékbeli rendezvényei, vallási ünnepnapok, színházi előadások, környező éttermek, látnivalók, de programcsomag-lehetőségek is. A kiadvány igen népszerű volt Budapesten, de bárki számára ingyenesen elérhető a Móra-Tourist irodájában is minden hétköznap 8 és 16 óra között, valamint a nagyobb turisztikai attrakcióknál.

Mórahalom turisztikai kínálata legközelebb, március végén, Belgrádban mutatkozik be.