Mórahalomról szól az új társasjáték

Korábban is készített társasjátékokat a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház közművelődési referense, Vasuth Kata Virág, így Duka Félix, a Móra-Net Tv főszerkesztője, ügyvezetője őt kereste meg ötletével, hogy készítsenek egy, a város kulturális értékeit, civil szervezeteit és egyéb látnivalóit bemutató társasjátékot.

Kata éppen egy „Elindultál biciklivel a Bivalyrezervátum felé, eltévedtél. A Mórahalmi Polgárőrség nyomodra akadt, elvittek autóval, lépj a 7. mezőre” feliratú A4-es papírlapot laminált.

Gyerekeknek rendszeresen készítek feladatokat, játékokat a rendezvényházban, most Mórahalom értékeit, szellemiségét szeretnénk bemutatni – mondta Kata.

Identitáserősítő óriás társasjáték készült. Fotó: Sándor Judit/MW


Minden generáció tud majd játszani, mert különböző játékkártyák készültek az óvodás, általános, középiskolás korosztálynak és a felnőtteknek. Ez igazi közösségformáló, identitáserősítő program, ami egyben szórakoztat is – csatlakozott a beszélgetéshez Duka Félix.

A Mórahalmot bemutató társasjáték különlegessége a mérete, ez ugyanis óriás társasjáték lesz, óriásbábukkal játszák majd egy két és fél méter méter széles, négy méter hosszú pályán. A játék szombaton mutatkozik be a Kolo Szerb Kulturális Központban. 15 órától rendezik meg a város nyárbúcsúztató játékos délutánját, ahol ugrálóvár, hétpróba, arcfestés, palacsintaparti és színvonalas főzőshow várja az érdeklődőket. A Frissen jó című mórahalmi tévés főzőműsor sztárjai, Pápai Péter szakoktató, Duka Félix és Veszelka Krisztina szerkesztő slambucot készítenek.

Forrás. delmagyar.hu