Most a fejlesztésekre fókuszálnak a mórahalmi Elixírben

A fürdőhöz és a rendezvényszervezőkhöz hasonlóan a mórahalmi szálláshelyek is készülnek a nyitásra a homokháti városban. Igaz, az újranyitás időpontjának bizonytalansága jelent némi nehézséget.

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő jelentős újításokkal várja a vendégeket, és a nyári kulturális szezonra is felkészült a város. Berta Zsoltot, az Elixír Medical Wellness Hotel vezetőjét és a a fürdő marketingvezetőjét arról kérdeztük, ők hogyan készülnek a turizmus újraélesztésére, a nyitásra.

– Jelenleg teljesen üres a szálloda. Nincs üzleti célú vendégünk, nem is volt jellemző korábban sem, kifejezetten well­­ness-szálloda vagyunk, ami a fürdőre épül. Szabadidős turistákat fogadtunk eddig is, ami lenullázódott. Jelenleg csak az éttermünk üzemképes, hiszen enni azért esznek az emberek hála istennek. Sok mórahalmi intézmény dolgozója viszi tőlünk az ebédet. Szerencsére ez beállt egy stabil szintre – adott rövid helyzetképet a mostani állapotokról.

A mórahalmi Elixír éttermében tapétáztak, arculatváltásra készülnek, lecserélik a bútorokat is, és két szobával bővült a wellness-szálloda. Fotó: Török János

Az Elixírben igyekeztek már az előző hullámban is a fejlesztésekre fókuszálni.

– Természetesen már szinte a létező összes karbantartási feladatot elvégeztük. A munkakörökben voltak átcsoportosítások.

Mindenki, aki él és mozog, beállt festeni, takarítani, vagy akár kisebb javítási munkálatokat elvégezni.

Ami nagyobb újítás volt, az két új szoba a földszinten, illetve az emeleten három­ágyas szobákat alakítottunk ki, mert erre volt korábban igény. Ennek köszönhetően növekedett a férőhely – magyarázta a szakember, aki most munkatársaival azt várja, hogy ezeket majd értékesíteni tudja. Erről azt mondta, sokat hallani arról, hogy kezd felfutni a nyári foglaltság a belföldi szállodákban, de ő ezt még ennyire erősen nem érzi.

– Főleg úgy, hogy a járvány­ügyi számok is romlanak, így ahelyett, hogy március közepétől újra elindulhatnánk, to­vábbi szigorítások történtek, ezért most megrekedt ez a hirtelen elindult érdeklődés a nyári időszakra. Ennek ellenére fel vagyunk készülve a nyitásra, de a legrosszabb a kiszámíthatatlanság, hogy nem tudjuk, meddig kell még kibírni – tette hozzá Berta Zsolt.

Forrás: delmagyar.hu