Munkába állnak Mórahalom új mezőőrei

Mint megírtuk, a kormány 170 millió forinttal támogatta a térség mezőőri szolgálatait. Kedden bemutatkozott a mórahalmi mezőőrség öt új tagja, akik a polgárőrökkel és a rendőrökkel közösen védik a határt.

Februárban számoltunk be arról, hogy a kormány Mórahalom, Röszke, Zákányszék, Ruzsa, Öttömös, Kelebia, Tompa, Bácsalmás, Ásotthalom és Domaszék mezei őrszolgálatának megalakítására, működtetésére 170 millió forint forrást biztosít. A mezőőrök feladata a határ menti térségben gazdálkodók vagyonvédelme, terményeik és termelőeszközeik biztonságának garantálása. A szolgálatok egy hónap múlva kezdik meg munkájukat, a megerősített polgárőrszervezetekkel látnak el járőrszolgálatot, segítve ezzel a rendőrség munkáját.

A múlt heti határszemlén pedig az hangzott el, hogy óriási a nyomás a szerb-magyar szakaszon, hiszen jelentősen megnövekedett az illegális határátlépők száma. Mindez komoly, megfeszített munkát kíván a rendvédelmi szervektől, akik éjjel-nappal őrzik a határkerítést és védik a térségben élők biztonságát. Mórahalmon a munkaszervezés azonnal elkezdődött, melynek köszönhetően mára felállt a megerősített mezőőrség a városban. Az öt új tagot, akik hamarosan megkezdik a munkát, kedden sajtótájékoztatón mutatták be.

A fokozódó migrációs nyomás igénybe veszi a helyieket. Részt szeretnénk vállalni ezeknek a hatásoknak a kivédésében, ellensúlyozásában. Először a polgárőrök vonultak fel önkéntesen a határ védelmében. A kormány döntése értelmében Mórahalmon is bővült a mezőőri szolgálat. Szeretném bemutatni a mögöttem álló hölgyet és urakat, akik az új mezőőri szolgálat tagjai. Ők azok, akik a meglévő két fős mezőőri-rendészeti szolgálatunkat bővítik. Ebben a folyamatban nagy segítségünkre volt mindvégig Mihálffy Béla önkormányzati képviselő, országgyűlési képviselőjelölt és átadom neki a szót– mondta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere. Mihálffy jó egészséget, sok szerencsét kívánt a mezőőrök munkájához és megköszönte a Homokhátság és a magyar határ védelmében tett szolgálatukat.

Sajtótájékoztatón mutatta be Mihálffy Béla országgyűlési képviselőjelölt (Fidesz-KDNP) és Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere a város új mezőőreit, akik a polgárőrökkel közösen látnak majd el szolgálatot, a határvédelemben segítenek.

Forrás: delmagyar.hu