Nagyszabású szennyvízcsatorna rekonstrukciós pályázatot valósít meg Mórahalom

 Jelenleg is zajlanak a szennyvízcsatorna-hálózati rekonstrukciók Mórahalom egyes utcáiban. A pályázat, melyből a kivitelezést el tudják végezni, még tavaly az évnek ebben az időszakában indult, amikor az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt szennyvízcsatorna rekonstrukciós pályázat keretében támogatásban részesült a város.
 A beruházás megkezdése előtt Alföldvíz Zrt. együttműködésével felmérték a település szennyvíz hálózatát és a legrosszabbnak bizonyuló szakaszok elengedhetetlen felújítása mellett döntöttek. A négy helyszín a Bartók Béla utca, a Béke utca, a Rózsa utca és a Bástya sor. Az első ütemben a Bartók Béla utca csatornarendszere készült el a tavalyi évben.

A pályázat támogatása magas intenzitású, ami azt jelenti, hogy 100 millió forint áll rendelkezésre a kivitelezéshez, amely a költségek 70%-át fedezi. A fennmaradó költségeket a város önkormányzata pótolja. Az önkormányzat a munkálatok előtt lakossági fórumon tájékoztatta az érintetteket a munkálatokkal kapcsolatban, melyek bizonyos korlátozásokkal és útlezárásokkal járnak.

Idén tavasszal, amint az időjárás engedte, elkezdődött a második üteme a beruházásnak, ami a Béke utcát és a Rózsa utcát érinti. A felújítási munkálatok előre láthatólag május 31-én fejeződnek be.

A beruházás harmadik üteme a Bástya sor rekonstrukciójával zárul, amelynek a közbeszerzési eljárása most van zárulóban és a tervek szerint a nyár derekára az érintett szakasz munkálatai is befejeződnek.

A pályázat része, hogy a munkálatok során sérült szilárd burkolatot a munka végeztével helyreállítják az utcákban.