Negyedik helyen végzett a Mórahalom

A vármegyei I. osztály felsőházi rájátszásának zárófordulójában az volt a kérdés, hogy az Algyő-Tiszasziget-Mórahalom trióból melyik két csapat végez majd végül a második és harmadik helyen - a Tiszasziget és a Mórahalom ezt egy egymás elleni ki-ki találkozón dönthette el, miközben az Algyő a már bajnok SZVSE-t fogadta.

Bár kezdeményezőbb volt a Mórahalom, két, szélről középre lőtt labdát követően bő negyed óra elteltével kétgólos előnyben volt a Tiszasziget. Előbb a jobbról középre érkező labdát Nagy Attila fejezte be, majd nem sokkal később balról találta meg a labda Szilágyit, aki ballal, nagy erővel a léc alá lőtt, 0-2. A vendégek szervezetten védekeztek a folytatásban, a Mórahalom ugyan próbálkozott becsülettel - de ennek eredményére a második félidő közepéig kellett várni, ekkor egy kontrát a csereként beszállt Hatvani István fejezett be. Lendületben is maradtak a hazaiak, de ezt az időszakot is kivédekezte a Tiszasziget, sőt, tíz perccel a vége előtt Szilágyi villant ismét, aki egy pontos, távoli lövésével eldöntötte a mérkőzést.

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Tiszasziget 1–3 (0-2)

Mórahalom, 300 néző. Vezette: Dobó Attila – közepesen (Minda, Kis M.).

Mórahalom: Weszelovszky – Tajthy (Pető, 61.), Róka, Rádóczi, Ábrahám (Hatvani, 50.), Holcsik (Hovanyecz, 84.), Nagy M., Heidrich (Vajda, 71.), Pióker, Dobronoky, Bokányi. Edző: Papp Endre.

Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á. (Skribek Á., a szünetben), Nagy A. (Kollár, 88.), Szilágyi (Varga Z., 89.), Bánfi (Skribek B., 67.), Drágity, Bálint, Baka (Tóth I., 84.), Dancsok, Farkas, Tóth J. Edző: Bány Tamás.

Gólszerzők: Hatvani (64.), ill. Nagy A. (12.), Szilágyi (17., 79.).

Jók: Róka, Heidrich, Holcsik, Pióker, Rádóczi, Hatvani, mindenki.

Papp Endre: – A helyzetkihasználás és a rutin döntött. Nem tudok rosszat mondani a fiúkra, mert a legvégéig küzdöttek. Két rangadón ment el az érem, az ilyen meccsekhez fel kell nőnünk.

Bány Tamás: – Minden jó, ha jó a vége. A Mórahalmot a legjobbkor sikerült legyőznünk, jó pihenést kívánok mindenkinek!