Nógrádi Zoltán irányt mutat Mórahalomnak: a város a térségét kívánja szolgálni a jövőben

 Mórahalom városvezetése mindig koncepciókban gondolkodott és a hosszú távú tervezés híve volt. Így sikerült évről évre fejlesztenie gyógyfürdőjét, sportkomplexumát, az oktatási intézményrendszerét vagy ipari parkját.

 Belépve az új évtizedbe, Nógrádi Zoltán ismét konkrét irányt mutat településének. A polgármester elmondta, amikor a fejlesztéseikről gondolkodnak, már nem Mórahalom keretein belül terveznek és nem kizárólag Mórahalom népességének szóló elképzeléseket fogalmaznak meg. Mórahalom Szeged és Szabadka között helyezi el magát. Nógrádi fontosnak tartja, hogy felelősséget vállaljon a határon túli magyarságért, illetve a járás településén élő lakosságért is.Ehhez hozzá tartozik például a kulturális téren történt léptékváltás az utóbbi években: ennek köszönhetően ma már a kulturális életet sem kimondottan a megyei, hanem dél-alföldi és országos hatókörrel szervezik. A kultúra területén a Kolónak kimondottan határon átnyúló hatása van – fogalmaz a városvezető, majd hozzáteszi, hogy a szerb kulturális központ feladata, hogy délvidéki gazdasági együttműködéseket hozzon létre. Határon túlra hat továbbá a kimagasló fürdőfejlesztés is: Belgrádig, Budapestig, sőt Bécsig is elér a híre.

A 2020-as év legnagyobb beruházása is országos jelentőségű Mórahalmon: a kormányzat mozgássérült gyermekek számára 1,5 milliárd forintból központot épít a legmodernebb feltételekkel és naprakész tudás alkalmazásával.

A további gyermekintézmények fejlesztése azt a célt szolgálja, hogy a térségből beáramoljon a lakosság, mely magával hozza a munkaerőt a tovább bővülő ipari parkunkba – sorolja egymásra épülő fejlesztéseit Mórahalom polgármestere. A szociális intézményrendszer tekintetében is újít a város: új idősellátási modellt kezdenek alkalmazni a Magyar Kisvárosok Program keretében, mely ingatlanberuházással és intézményfejlesztéssel jár.Nógrádi Zoltán végül kihangsúlyozta, hogy jelentős ingatlanfejlesztések következnek 2020-ban, illetve lakásépítési programok valósulnak meg. A gazdaság után most az ingatlan- és szolgáltatás típusú befektetéseknek van itt az ideje.