Norvég turisták mórahalmi fogorvosi székben

Húsz norvég turista érkezett Mórahalomra, akik a pihenés mellett a fogukat kezeltetik a homokháti városban. Norvégiában a magyar ár többszörösébe kerül egy-egy beavatkozás.

– Itt az otthoninak a felénél is kevesebbe kerül a fogászati kezelés. A helyiek rendkívül vendégszeretők, még ismeretlenül is rám köszönnek – sorolta az oslói Inger Lill Willumsen, amikor azt kérdeztük tőle, miért Magyarországot és Mórahalmot választotta. Az idős asszony egyike annak a 20 norvég turistának, akik fogászati kezelésre érkeztek a homokháti településre - írja a delmagyar.hu.A külföldieket a közelmúltban Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere köszöntötte a Colosseum Hotelben. – A célunk a medicalwellness-szolgáltatások kiterjesztése. Az új, most épülő szálloda is ezt a célt szolgálja. Szeretnénk tovább bővíteni az egészségturizmus kínálta lehetőségeket – mondta a polgármester.

A Dental Norge nevű fogászati cég májusban települt a városba. A vállalkozás Norvégiában toboroz ügyfeleket, akik azóta közel 400 vendégéjszakát töltöttek a településen.

Vida Árpád, a cég ügyvezetője azt mondta, Szabadkán már régóta működtetnek egy rendelőt. – Mórahalom megfelelő partnernek bizonyult, ezért itt is nyitottunk egy rendelőt, ahol szeptember óta szájsebészeti beavatkozásokat is végzünk – mondta.

A páciensek átlagosan nyolc éjszakát töltenek a városban. Az oslói Inger Lill Willumsen már második alkalommal jár Mórahalmon. Először májusban ült be fogorvosi székbe.

– Egy drága fogászati beavatkozásra készültem, amikor egy magazinban megláttam a hirdetést. Otthon háromszor drágább lett volna a beavatkozás, mint Mórahalmon – mesélte. A nyugdíjas asszony naponta többször úszik, sokat sétál. Mórahalmot tiszta, szép városnak tartja.