Novemberre lesz kész a kollégium Mórahalmon

Tavaly októberben tették le a 150 férőhelyes kollégium alapkövét Mórahalmon, a Kölcsey utcában, a korábban sportpályaként üzemelő területen.

Mórahalom hosszú évek munkájával hozta létre 2018-ban azt a szakképző intézményt, mely azóta a térség egyik legkedveltebb középszintű oktatást biztosító iskolájává vált. Az intézmény vonzereje a határon túlra is elér, a folyamatos tanulói létszám-növekedés miatt új kollégiumi férőhelyekre van szükség. A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.

A kollégiumba a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola tanulói nyerhetnek majd felvételt. A háromszintes intézmény idén ősszel már fogadhatja a diákokat. A kollégium hozzájárul a magyar nemzetpolitika céljához, ami az elvándorlás csökkentését, a szülőföldön maradást és megerősödést tűzi ki maga elé.

A mórahalmi Szövetkezeti és Kölcsey utca sarkán épülő, 150 fő befogadóképességű kollégium épületének kivitelezése a tervezett ütemben folyik, az épület második emeletének szerkezetépítési munkálatai zajlanak. A kivitelezési munkálatok előreláthatóan novemberben fejeződnek be, és már folyik a kollégiumba kerülő eszközök beszerzésének előkészítése.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba