Nyárra készülnek a fürdőben

Hétfőn leengedték az idén 60 éves Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő úszómedencéjéből a vizet és elkezdték a medence felületének a karbantartását, a burkolatok, csempék ellenőrzését.

Farkas Gábor intézményvezető lapunknak elmondta, a húsvéttal már elkezdődött a fürdő nyári strandszezonra való fölkészítésének a folyamata, aminek a legfontosabb fázisa, hogy a következő két hétben, április 8. és 19. között az úszómedence működését átállítják nyári üzemmódba. A burkolatjavítás már folyik, a kinti jó időnek köszönhetően a sátortető most úgy működik, mint egy a fólia a földeken, iszonyatos meleg és pára van benne. A vizes élménypályát is leeresztették, megtisztítják. A következő lépés a jövő héten kezdődik, amikor szétszedik, lebontják és elpakolja a sátrat.

Mivel ez egy enyhe túlnyomással működő sátor, amikor leállítják a légkezelőket, szépen lassan leenged. Ezt követően szétszerelik három részre, aztán jön a neheze, hogy ezt össze kell hajtani. A legvégén kerül sor a a legegyszerűbb, de a leglátványosabb feladatra, amikor az összehajtott elemeket a daru kiemeli, és utána ezeket kalodába rakják és elteszik télire.

Az időjárás is nagyon szépen alakul, és igazából innentől kezdve már a vendégigények is azt támasztják alá, hogy szabadtéri legyen ez a medence – tette hozzá az igazgató.

Forrás: delmagyar.hu

Fotók: Karnok Csaba