Nyelvvizsgaközpont lesz a mórahalmi szakképző iskola

Az intézményben március óta dolgoznak azon, hogy a mó­­rahalmi szakképző iskola akkreditált nyelvvizsgahely le­­gyen.

A környéken élő angol szakos tanároktól tudjuk, hogy Mórahalom vonzáskörzetében évente 60-80 fiatal akar középfokú nyelvvizsgát tenni angolból. Ezeknek a diákoknak Szegedre kell menniük vizsgázni. Azt is tudjuk, hogy itt, Mórahalmon ez a korosztály 300 fős, ők azok, akik a jövőben nyelvvizsgára jelentkezhetnek – mondta Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola igazgatója.

Az intézményben március óta dolgoznak azon, hogy a mó­­rahalmi szakképző iskola akkreditált nyelvvizsgahely le­­gyen. Az angol mellett német nyelvre is akkreditáltattak. Di­­gitálisan online és papíralapon is lehet majd ott vizsgázni.

– Van olyan kollégánk, aki nyelvvizsgáztató egy vizsgaközpontnál, ő látja a keresletet és a kínálatot, az iskola épülete és az infrastrukturális adottságaink pedig kiválóak, hiszen az akkreditációs díj befizetése mellett a tantermeknek meg kell felelniük az elvárásoknak, ügyfélszolgálatot, honlapot kell működtetni. Ezt kisebb nyelviskolák is meg tudják csinálni, csak sokkal nehezeb­ben, nálunk azonban már minden adott – sorolta az igazgató lapunknak. A közelmúltban helyszíni bejáráson ellenőrizték ezeket.

– Augusztusra várjuk, hogy megkapjuk hivatalosan is a do­kumentumot, hogy akkreditált nyelvvizsgahely vagyunk, és az októberi vizsgaidőszakban már lehet hozzánk jönni nyelvvizsgázni – hívta fel a figyelmet az intézményvezető.

Forrás: delmagyar.hu