Pályaorientációs napot tartottak a mórahalmi iskolában

Szülők mutatták be a szakmájukat, külső helyszínen jártak a gyerekek, az 1.b osztályosokkal az igazgatóhelyettes vezetésével növényeket ültettünk. Mindezek a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola pályaorientációs napjának programjai között szerepeltek.

Az 1.b osztályos Juhász Zsomborral lapátoltuk a virágföldet a cserépbe, hogy aztán egy hajtás csüngő csokrosindát, hétköznapi nevén zöldikét ültessünk bele. Murányi Gabriella intézményvezető-helyettes a kertészkedéssel ismertette meg a diákokat a a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában, ahol szerdán pályaorientációs napot tartottak.

A 17 osztály külön-külön, a szülők és meghívott vendégek bevonásával készült a napra. Egy fodrász édesanya próbababákat hozott, amelyeken a frizurakészítést, fonást gyakorolhatták, egy édesapa a villanyszerelésről beszélt. Több külső helyszínre is ellátogattak az általános iskolások. Egy pizzériában sütöttek, jártak többek között egy cukrászdában, a Colosseum hHotelben, a Móraép Városüzemeltetési Szolgáltató és Kereskedelmi Kht.-nál. Az iskola konyháján a konyhás nénik munkájával ismerkedtek, és a szomszédos Tóth János Szakképző Iskolába is ellátogattak. Diákok vendégeskedtek a Móra-Net Televíziónál is, ahol belepillanthattak a műsorkészítésbe, kipróbálhatták a hírolvasást súgógépről, a bátrabbak pedig egy rögtönzött stúdióbeszélgetésen is részt vettek.

Pályaorientációs napot tartottak a mórahalmi iskolában - Fotók: Török János

A középiskolából meg ide jöttek át, hogy az informatika képzéssel ismertessék meg az iskolásokat. A 8.b osztálynál a VR-szemüveg és az okos Rubik-kocka volt a legnépszerűbb, ez utóbbi egy tablettel volt összekötve, amely mutatta a következő lépést. A 8.b osztály másik fele, a lányok fejlesztő és ügyességi játékokat próbáltak ki, nagy sikere volt a bab és csicseriborsó válogatásnak, amelyet evőpálcikával kellett végrehajtani.

Az 1.b osztály a szobanövényekkel ismerkedett, majd következett az ültetés, amelyet már mindenki nagyon várt. A zöldike mellett aloe verát ültettek az elsősök, majd Nyári Vivien osztályfőnök mindenkinek felírta a nevét egy matricára, azokat a virágcserepekre ragasztottunk.

Forrás: delmagyar.hu