Pályaorientációs napot tartottak a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskolában

A tanév első tanítás nélküli munkanapján pályaorientációs napot tartottak a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskolában.

Az alsó tagozatos diákok és a felső tagozat 5-6. évfolyamának tanulói osztályfőnökeikkel töltötték ezt a délelőttöt, akik igen változatos programokat szerveztek számukra: A ládagyári látogatástól az erdei iskolai tanyamúzeumba tett kirándulásig, a jól ismert Amerikából jöttem játéktól a mesterség-totóig, a Mi leszek, ha nagy leszek c. társasjátéktól a gyümölcssaláta készítésig nagyon sok minden belefért a nap témájába.

A 7-8. évfolyam számára öt állomásból álló foglalkozás-forgót rendeztek. Az egyes állomások tematikájának összeállítását nagymértékben meghatározta a nyolcadikosok előzetes, országos pályaorientációs vizsgálaton kapott iránymutatója. Erre építve 12 foglalkozásterületről (informatika, energetika, mezőgazdaság, közszolgálat, oktatás, egészségügy, sport, vendéglátás, társadalomtudományok, kereskedelem, könnyűipar, művészet) szerveztek szakmabemutatókat.

Ennek köszönhetően 20 szakmával ismerkedhettek meg közelebbről a gyerekek. Egy adott szakmáról szóló kisfilm megtekintése után közösen beszélgettek a szakmához szükséges képességekről, kompetenciákról; a szakma előnyeiről, hátrányairól; megszerezhető képesítésekről, előmenetelekről; saját tapasztalataikról.