Pepco és Rossmann épül Mórahalmon

Négyszáz-négyszáz négyzetméteren Pepco és a Rossmann áruház nyílik hamarosan Mórahalmon a Szegedi út és a Remény utca sarkán. Már alapozzák az épületeket. Megtudtuk, a munkálatokat kétéves tárgyalássorozat és háttérmunka előzte meg. Nem kizárt további nagy áruházláncok megjelenése a városban.

A várossá válási folyamatnak vannak különböző szakmai fokozatai. Ebbe beletartozik a gazdaságfejlesztéstől kezdve az infrastruktúra-fejlesztésen át az életminőség javításon keresztül sok minden. Vannak olyan feladatok, amiket az önkormányzat nem tud közvetlenül ellátni, de feladata, hogy olyan partnereket telepítsen a városba, amely a városi funkciók bővülését eredményezi – magyarázta Nógrádi Zoltán polgármester. Ezek közé tartoznak például a banki szolgáltatások, az ingatlanfejlesztés és a kereskedelmi tevékenységek fejlesztése.

A Pepco vonatkozásában a háztartási és az ehhez kapcsolódó cikkeknek a kereskedelmét kellett bővíteni, a turisztikai szolgáltatások tekintetében pedig felvetődött a drogéria hiánya.

Ezért léptünk elsőként a Pepco, majd a Rossmann felé. Megkerestük őket, hogy nyilatkozzanak, Mórahalom geopolitikai helyzete, nagysága, vásárlóereje alkalmas-e arra, hogy itt üzletet nyissanak. Igen volt a válasz. Utána meg kellett keresnünk egy befektetőt, aki megépíti ezeket az üzlethelyiségeket, majd össze kellett hoznunk a befektetőt és a kereskedelmi egység üzemeltetőjét. Ennek érdekében a város megvásárolt egy frekventált telket, mert egy kereskedelmi egység elhelyezkedése, parkolási lehetőségei is befolyásolják a későbbi jövedelmezőségét. Eladtuk a telket a beruházónak, ő megkötötte a kereskedelmi hálózattal a szerződést és most megindult az építkezés – avatott be a részletekbe a polgármester.

A kereskedelem fejlesztése ezzel nem zárult le Mórahalmon. Több kereskedelmi hálózattal tárgyalunk a bútortól kezdve az autóig – tette hozzá Nógrádi Zoltán, aki a mórahalmi Lidlre, vagy Aldira vonatkozó konkrét kérdésinket azzal hárította el, hogy titoktartás kötelezi őket, ezért nem mondhat semmit.