Pőcze Tünde őrnagy lett az év iskolarendőre Csongrád megyében

 A 2018/2019-es tanév legaktívabb iskolarendőre a Mórahalmi Rendőrőrs főnyomozója lett Csongrád megyében – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.
 Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által útjára indított egyedülálló kezdeményezés fő célkitűzései közé sorolható a gyermekek védelme, a legkisebbek szabálykövető közlekedésre nevelése.

A program legfőbb hozadéka, hogy az iskolák vezetői közvetlenül, bizalommal fordulhatnak egy, a rendőrség és az intézmény között közvetítő szerepet betöltő rendőrhöz.

A jelenleg is zajló tanévben a kampányhoz kapcsolódó feladatokat a legmagasabb színvonalon a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrsének főnyomozója, dr. Pőcze Tünde címzetes rendőr őrnagy teljesítette.

Az év iskolarendőre nemcsak tanórákat, képzéseket tartott a tanulóknak, hanem a városban és a környező településeken több biztonságos közlekedésre nevelést célzó rendezvényt is megszervezett. Az illetékes társszervek felé tett javaslatokkal segítette elő az iskolák környékének közlekedésbiztonságát.

Forrás: szegedma.hu