Praxisközösség alakult Mórahalmon

 Hétfőn délután ren­­­dezték meg a mórahalmi Hotel Colosseum konferenciatermében az „A-Praxisközösség (Mórahalom-Zákányszék-Ruzsa)” elnevezésű projekt zárórendezvényét, amely „Az alap­ellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – alapellátás fejlesztése” című projekt részeként valósult meg.
 Mint Mester Lajos, a a praxisközösség szakmai vezetője elmondta, az elmúlt hónapokban a programnak köszönhetően több mint 2400 páciens egészségi állapotát térképezték fel, lakóhelyük közelében valósultak meg olyan többletszolgáltatások mint a gyógytorna, dietetika vagy mentálhigiénés gondozás, amely eddig nem képezte az alapellátás részét.

Mint korábban megírtuk, egy európai uniós pályázatnak kö­­szönhetően közel 60 praxisközösség jön létre Magyarországon, amelyekben egymáshoz közeli települések háziorvosai és egészségügyi szakemberei fognak össze és látják el együtt összevont területüket. Ezek kö­­zül 8 praxisközösség a dél-alföldi régióban nyílik.

Mórahalom, Zákányszék és Ruzsa közel 12 ezres lakosságát 2 vegyes háziorvosi, 5 felnőtt háziorvosi és egy gyermekellátó háziorvosi praxis személyzete, illetve 2 gyógytornász, egy pszichológus-mentálhigiénés szakember és egy dietetikus látja el – utóbbi három szakterület újdonság a helyben elérhető szolgáltatások között. A hagyományos rendelési idő után prevenciós rendeléseket vezetnek be, ahol egyénre szabott életmód-tanácsadással szolgálnak a lakóknak.