Rangos elismerést kapott a mórahalmi Sárközi László

Rangos elismerést, a „Szent László Érem” kitüntetést vehette át a napokban Sárközi László, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet Polgárőrség elnöke az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől, Túrós Andrástól.

– Irtó nagy elismerés ez az Országos Polgárőr Szövetség vezetőségétől és a felterjesztő részéről is, akit nem tudok, hogy ki volt. Mindig elmondom, hogy ehhez kell egy olyan csapat, mint amilyen az én hátam mögött van, akikre bármikor, bármiben számíthatok – mondta Sárközi László, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet Polgárőrség elnöke annak kapcsán, hogy a polgárőrség szervezésében, társadalmi elismertségének érdekében és a bűnmegelőzésben tanúsított kimagasló tevékenységéért „Szent László Éremmel” ismerték el munkásságát.

Sárközinek nem ez az első elismerése. Áprilisban a határ­területen kifejtett kimagasló polgárőr-tevékenysége elismeréseként elnöki dicséretben és jutalomban részesítették, tavaly augusztusban pedig a Lovas és Kutyás Tagozatában végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként vehetett át oklevelet.

Túrós Andrástól, az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől vette át a „Szent László Érem” kitüntetést Sárközi László, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet Polgárőrség elnöke. Fotó: Országos Polgárőr Szövetség

A mórahalmi polgárőrség 1991. december 18-án tíz fővel alakult. Sárközi 2016 óta polgárőr, azt megelőzően civil munkahelyen dolgozott, a migrációs nyomás fokozódása miatt kereste meg a városvezetés.

– Mivel korábban rendvédelemben dolgoztam, felterjesztettek elnöknek, tag lettem, megválasztottak, és onnantól a város, a lakosság és Mórahalom vendégeinek érdekeit próbálom szolgálni – mondta.

A szövetség a közelmúltban elismerések átadásával kiegészített ünnepséget tartott az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira, hőseire emlékezve, amiről közleményben számoltak be. Az eseményen felszólalt Simicskó István volt honvédelmi miniszter, az Újbudai Polgárőr Egyesület tagja, aki felidézte a magyar történelem forradalmakkal teli időszakait, azokat az eseményeket, amelyek bizonyították az összefogás, a szabadság, az idegen megszállás elleni vágy erejét.

Forrás: delmagyar.hu