Rendészeti felhívás! Új módszerrel vernek át gyanútlan időseket Mórahalmon

Az utóbbi héten több bejelentés is érkezett az önkormányzathoz, hogy házaló árusítók járják Mórahalmot és egyedül élő idős emberektől próbálnak meg pénzt kicsalni.

Az elkövetők otthonuknál keresik fel az áldozatokat és azt állítják, hogy egy korábbi, az Aranyszöm Rendezvényházban tartott allergén termékbemutatón sorsolták ki őket. Ezt követően gyapjú ágyneműket ajánlanak megvételre, melyet állításuk szerint akciósan tudnak eladni a sorsolás nyerteseinek.

Az Aranyszöm Rendezvényház felhívja a lakosság figyelmét, hogy nem volt semmilyen hasonló termékbemutató az intézményben, így sorsolás sem. A csalók erre a hazugságra alapozva próbálnak meg bizalmat kelteni és eladni bizonyos termékeket magas hasznon érdekében.

Amennyiben ismeretlen személyek csöngetnek be Önhöz, azokat semmilyen esetben ne engedje be a kapun belülre. Továbbá lehetőség szerint az általuk kínált termékeket ne vásárolja meg, hiszen azok eredete és minősége megkérdőjelezhető, ráadásul bolti ár felett árusítják azokat.

Ne dőljenek be a házaló árusítóknak! Ha találkoznának a fent leírt vagy hasonló esettel, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!