Szombaton indul a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház előadás-sorozata

A város egyik legfontosabb kulturális attrakciója a nyár folyamán koncertekkel, operettekkel, musicalekkel és lovas színházi előadásokkal várja a nézőket.

Az eseményről hírt adó, a lovardában megtartott sajtótájékoztatón Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere elmondta, a város nagy figyelmet fordít a kulturális színtereiben zajló, minőségi szórakozást prezentáló színház-, előadó-, valamint alkotóművészeti és koncerttevékenységekre, a település kulturális küldetéstudata a térségben kimagasló módon jelenik meg. Mint a polgármester fogalmazott, a Homokhátság „fővárosaként” vallják, hogy a nemzeti értékeken alapuló kultúra, előadó-művészet a közösségépítés, a társadalmi felzárkóztatás és az esélyegyenlőség-teremtés eszköze, amely mindenkinek jár. A mórahalmi színház vidéki teátrumként olyan embereknek is lehetőséget kínál a minőségi kulturális kikapcsolódásra, akiknek egyébként nem lenne lehetősége Budapestre vagy akár Szegedre utazni. – hangsúlyozta Nógrádi Zoltán.

Duka Félix, a város kulturális igazgatója arról beszélt, hogy a mórahalmi színházban az elmúlt években számos fejlesztés történt, ebben a város vezetői igyekeztek maximálisan figyelembe venni a nézői igényeket. Megtörtént a fedett lovarda véglezárása is, így az időjárás már nem befolyásolja a rendezvényeket.

Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója magát gitáron kísérve énekelt a város vezetőinek és a sajtó munkatársainak. Előtte azonban arról beszélt, hogy már nem először fogalmazódott meg benne a gondolat, miszerint minden út Mórahalomra vezet. Elmondta, a városnak különös vonzereje van, egy kultúragyűjtő bermudaháromszög, amely képes arra, hogy összefoglalja és összefogja Magyarországon a független és magánszínházak legmagasabb szintjét. A színész-énekes úgy fogalmazott, kilencedik éve lép be a mórahalmi lovardába, és minden alkalommal elvarázsolja az európai színvonalon felépített, komplett színházterem.


A sajtóeseményen részt vett Greksza Kincső, a Pannon Várszínház marketing menedzsere is. Elmondta, hatalmas megtiszteltetés számukra, hogy vidéki, magánfenntartású színházként megjelenhetnek a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház repertoárjában. Idén pedig két produkcióval érkeznek, A Pál utcai fiúk zenés játékkal és a Kölcsönlakás című fergeteges vígjátékkal.

A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 9. évada június 10-én, szombaton az „Egy Új Élmény” című évadnyitó gálával indul. A nagyszabású, látványelemekkel tarkított produkcióban fellépnek a Nemzeti Lovas Színház művészei és vendégeik élő zenekari kísérettel. Az est folyamán válogatást adnak ismert slágerekből, például Jimmy-dalokból, valamint a nemzetközi musical és magyar operett irodalom legnépszerűbb műveiből.

Ám nem ez lesz az egyetlen új élmény az idei évadban! Kiemelten fontos Mórahalom számára a határ menti kapcsolatok ápolása, így most először ajándékként Nemzetközi Táncgálát rendeznek, amelyre Szerbiából, Üllésről és Mórahalomról érkeznek táncosok.

Július közepén teljes átszerelés kezdődik, a Futó-Dobó Lovasközpont fedett lovardája közel két hónapra lovas színházzá alakul, ahol az elmúlt években tapasztalt növekvő népszerűségre való tekintettel 12 lovas színházi produkciót mutat be a Nemzeti Lovas Színház társulata.

Az előadásokról további információ itt: https://szinhazjegy.morahalom.hu/