Szorgalom és jó hozzáállás

Harkányban évente megrendezik azt az országos küzdősport bajnokságot, ahonnan idén júniusban a mórahalmi fiatalok is szép eredményekkel tértek haza. A január óta együtt edző csoportról és a további tervekről Németh Róbert edzővel beszélgettünk.
 
 
Németh Róbert több mint húsz éve űz különféle küzdősportokat: taekwondo, kyokushin karate, sikerekthaibox, kickbox, ökölvívás és az MMA (ismertebb nevén ketrecharc) egyaránt szerepel versenyzői múltjában, országos és nemzetközi sikerekkel együtt. Mintegy két éve költözött családjával Szegedről Mórahalomra, az edzői munkája is nagyjából akkor kezdődött el, először Szegeden, majd ez év januárjától városunkban is. Az edzéseken általában ő maga is beáll a srácok közé bunyózni, nem tud csak a pálya szélén állva magyarázni nekik.
„Az itteni fiatalok között jó néhány tehetséget látok, akik szorgalommal és jó hozzáállással még sokra vihetik. A vidéki sportolók több tisztelettel és alázattal fordulnak a sport, az edző, de egymás felé is, mint a nagyvárosiak" — fogalmazta meg tapasztalatait.
A harkányi versenyről szólva elmondta, hogy bár a helyi fiatalok először jártak ilyen rangos versenyen,egyáltalán nem tűntek rutintalannak, odafigyeltek az edző tanácsaira és ennek meg is lett az eredménye: saját súlycsoportjában Megyeri Barna és Juhász Patrik 1., Megyeri Barbara és Mojzes László 2. helyet szerzett.
„Akik másodikak lettek, általában tapasztaltabb ellenféltől kaptak ki, így bátran mondhatom: valamennyiüknek van keresnivalója ebben a sportágban, a további sikerek már csak rajtuk és rajtam múlik" — értékelt az edző. Mórahalmon 15-20 fő jár az edzésekre, amit a sportcsarnokban hétfőn és kedden fél 5-től tartanak (nyáron csak keddenként). Felnőttek is bekapcsolódtak már, mindenkit szívesen látnak, aki érdeklődik a küzdősportok iránt.

„Igyekszünk közösséget is kialakítani a srácokból. Bár a küzdősport

alapvetően egyéni versenyzést jelent, én mindig azt vallottam, hogy a siker valójában csapatteljesítmény, hiszen rendkívül fontos, hogy kikkel együtt tudunk felkészülni, edzeni. Nem az a néhány perc hozza a sikert, amit az ember a versenyen a ringben tölt, hanem az azt megelőző hosszú felkészülés, amihez nem mindegy, milyen társakat talál valaki" — összegezte Németh Róbert.