Szorosabbra fűzné kapcsolatait Mórahalom testvérvárosaival

Mórahalom Városi Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Alapkezelő Zrt felhívásán, melynek fő célkitűzése a testvérvárosi kapcsolatok erősítése Mórahalom-Temerin-Csíkszentmárton között.

A feladat a 3 település és közvetlen környezetében megtalálható szálláshelyek, szolgáltatások, látnivalók megkeresése, valamint egy közös adatbázis, egy a testvérvárosok bemutatásával kiegészített turisztikai kiadvány létrehozása. Ezzel szeretnék elérni, hogy a testvértelepülések turisztikai és kereskedelmi szolgáltatói, valamint a lakosság megismerhesse egymás látnivalóit, tevékenységét, szolgáltatásait. A program keretében Mórahalom lehetőséget kap arra, hogy átadhassa turisztikai területen szerzett tapasztalatait Temerin és Csíkszentmárton számára, ezzel segítve a vállalkozások, szálláshelyek létrejöttét.

Az önkormányzat közlése szerint ezzel a pályázattal szeretnék letenni az alapjait egy csereprogramnak “Keresd meg testvérszálláshelyedet” címen. Az ezzel kapcsolatos koordinációs, adminisztratív feladatokat a mórahalmi városvezetés vállalja, míg a szálláshelyek, leendő szálláshelyek a későbbiekben utazásaikat maguk szervezik meg.

Ősszel a pályázat zárásaként a 3 testvérváros és környezetének kínálatát bemutató workshopot szerveznek Mórahalmon, terveik szerint az Ezer Év Parkjában.

A program iránt érdeklődő szálláshelyek, szolgáltatók az alábbi e-mail címen kérhetnek bővebb tájékoztatást: tdm@morahalom.hu