Tenyérlenyomatot adtak és macit műtöttek a gyerekek

Mórahalom volt a következő állomása pénteken a Csongrád-Csanád megyei identitás erősítésére indított rendezvénysorozatnak.

Az Aranyszöm Rendezvényházban különböző állomásokon várták a gyerekeket. A Bástya és a Napfény Nyugdíjas Klub tagjai például házi süteményekkel érkeztek, volt cukormentes almás, omlós tészta gyümölccsel, kevert almás, kókuszkocka, meggyes-kakaós szelet és hagyományos kelt kalács, aminek készítésébe a gyerekek is beszállhattak.

De őket mégsem ez, hanem a rendőrségi bemutató izgatta a legjobban, ahol Pőcze Tünde őrnagy, a Mórahalmi Rendőrös munkatársa állta az általános iskolás gyerekek rohamát. Itt számos feladat várt a résztvevőkre, például puzzle, vagy az ittasság hatásait szimuláló szemüveg, de mindenki a tenyérlenyomat-készítést szerette volna kipróbálni, a fiúk pedig a sisakot és a pajzsot felpróbálni.

Fotóriporter kollégám a CSI-ból (amerikai nyomozós sorozat) tanulta, hogy az emberek füle is egyedi, ezért ő a fülére kente a zsíros kézkrémet, majd Tünde fémpor segítségével tette láthatóvá a papíron hagyott füllenyomatot, ami inkább egy 12 hetes magzat ultrahang-felvételére emlékeztetett.

A Varga pékség is kóstoltatott, itt az okozott sikert, amikor a gyerekek is a tésztával dolgozhattak. Sikeres volt még a Teddy-maci műtét, amikor plüssállatok és orvostanhallgatók segítségével ismerkednek meg a gyerekek az orvosok munkájával, vagy a fogmosás fontosságával.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó Kuklis István