Terebélyesebb lett a Testvértelepülések fája Mórahalmon

 Egészében megújult és új ágakkal gyarapodott a Testvértelepülések fája Mórahalmon. Az emlékoszlop 2004. óta a város egyik jelképe, de az idő rajta is meglátszott, így az alkotó, Szász Gyula január első napjaiban kezelésbe vette.

 Az Erdélyből származó, ma már Zákányszéken élő fafaragó elmondta: több tervet is az önkormányzat elé vitt, amikor felkérték, készítsen egy emlékoszlopot, mely szimbolizálja a város külhoni kapcsolatait. Végül a jelenlegi, diófából elkészített alkotást választották, melynek ágai égtájak szerint mutatják Mórahalom testvérvárosait.Az eltelt több mint 10 év alatt a Szent László park sarkán álló emlékoszlop állapota megromlott, törzse elkorhadt s ennyi idő alatt új testvértelepülési kapcsolatok is születtek, így időszerű volt a megújulás. Szász Gyula kereken száz munkaórát foglalkozott az alkotással január óta, s elmondása szerint olyan hatékonyan lekezelte és lefestette, hogy ezután akár fél évszázadot is bírni fog a fa.

A Testvértelepülések fája március 7-én került vissza megszokott helyére, immár két új ággal kibővülve: a norvég Evje og Hornnes és a Temes megyei Zsombolya is látható már rajta. Az alkotó elárulta: nem probléma, ha a közeljövőben újabb testvérvárosa lesz Mórahalomnak, a tartalék ágak a műhelyében várják, hogy felirat kerüljön rájuk.