Testvérvárosi kapcsolatok erősítése szálláshely csereprogram segítségével 2022

Az idei évi együttműködés fő célkitűzése a Mórahalom-Temerin-Csíkszentmárton települések közötti testvérvárosi kapcsolatok erősítése a gazdasági kapcsolatok élénkítésével, ezen belül is a turisztikai szereplők közötti tapasztalat és tudásátadás segítése és a települések közötti turisztikai élet újraindítása volt.

A cél elérése érdekében az érintett önkormányzatok segítségével a települések turisztikai szolgáltatói, szálláshelyei, cselekvő civil szereplői kerültek bevonásra.

Fő feladat volt a 3 település és közvetlen környezetében megtalálható szálláshelyek, szolgáltatások, látnivalók megkeresése, egy közös adatbázis, valamint kiadvány létrehozása (érintett két testvérváros bemutatásával kiegészített turisztikai kiadvány).

Tiszaistvánfalvi Gerendaház (Szabadtéri Múzeum Temerin mellett)

A projekt keretén belül egy csereprogramot indítottunk "Keresd meg testvérszálláshelyedet" címen, ennek előkészületi munkái kezdődtek meg ebben az évben.

Bár a pályázat 2022 decemberében zárul a kapcsolatépítést tovább szeretnénk folytatni a következő években is.

Csíkszentmártoni tájkép

Hiszünk benne, hogy a szálláshely csereprogram a vállalkozásokat érő gazdasági nehézségek ellenére is sikeres kezdeményezés lehet.

A csereprogram iránt érdeklődő szálláshelyek, szolgáltatók az alábbi e-mail címen kérhetnek bővebb tájékoztatást: tdm@morahalom.hu

Testvérvárosok fája Mórahalom központjában

A pályázatot Mórahalom Városi Önkormányzat a Bethlen Alapkezelő Zrt. határon túli kapcsolatok erősítését célzó pályázati felhívás segítségével valósította meg.

Pályázati kiírás: Pályázati kiírás a közösségi és gazdasági testvértelepülési programok és együttműködések támogatására (2022.)/ Magyar-magyar gazdasági kapcsolatok támogatása

Pályázati azonosító: TTP-KP-1-2022/2-000017

Pályázó szervezet: Mórahalom Városi Önkormányzat

Megvalósítási időszak: 2022. 01.01- 2022. december 31.