Tönkölyből és alakorból sütnek – új kenyereket, süteményeket dob piacra a Varga Pékség

Új, ásotthalmi pékségéből június 7-től vadonatúj kenyereket, süteményeket, szendvicseket szállít ki ismert mintaboltjaiba és csaknem 200 Csongrád-Csanád megyei üzletbe a Varga Pékség. A mórahalmi üzem jól ismert termékeivel továbbra is a kiváló minőséget garantálja.

Kétféle, százéves múlttal rendelkező ősgabonás kenyeret is kínál a Varga Pékség ásotthalmi üzeme: a tönkölyből és alakorból készült, kézműves termékeket könnyű lesz felismerni, hiszen kizárólag 75 dekagrammos kiszerelésben kaphatóak.

Új péksüteményeik garantáltan E-mentesek és nagyon finomak! A pitefélékhez, croissantokhoz házi készítésű tölteléket, saját főzésű lekvárt, röszkei üzemből szállított túrót, szezonális gyümölcsöket és vajat használnak fel. Valamennyi ásotthalmi kenyerük élesztő nélküli kovászolt technológiával készül, méghozzá a természettel harmonizálva. A kelési időt nem gyorsítják fel, hanem a dagasztás után 30–35 órát pihentetik a tésztát. Az ásotthalmi pékség kézműves jellegét ez adja.

Persze a kiváló ízvilághoz és az igazán egészséges, só, víz és liszt hozzáadásával készült kenyérhez a legfontosabb a minőségi alapanyag. Saját, csúcstechnológiás mórahalmi malmukban kiváló minőségű gabonából teljes kiőrlésű lisztet állítanak elő. Szobahőmérsékleten őrölnek, így a liszt nem melegszik fel, nem is öregszik meg, és a hasznos baktériumok is maximálisan megmaradnak. A mag teljes részét tartalmazó liszt a benne maradt ásványi anyagok és vitaminok miatt tápértékben gazdag, egészséges és kiváló ízvilágot nyer. Fehér kenyerük kivételével valamennyi termékükbe kerül ebből a lisztből, még a szendvicseik is ebből készülnek.

A mórahalmi pékség élesztős, kovászolt termékei változatlanul elérhetőek. A családi vállalkozás egyik régi specialitása a hagyományos kovászolt technológiával készült tanyasi rozskenyér, de az erdélyi vert kenyér, a tatai rozsos cipó is roppant népszerű. Jó pár termékük megfelel a kézműves kategóriának: csak dagasztáshoz használnak gépet, a formázás kézzel történik – hangsúlyozza Varga Ferenc, a Varga pékség cégvezetője.

Mintaboltjaik Szegeden a Jókai és a Katona József utcában, a Mars téren, illetve Mórahalmon a Röszkei úton és a Szegedi úton, és most már Ásotthalmon, Sándorfalván, Makón is várják a vásárlókat. Ezenkívül 180–200 Csongrád-Csanád megyei üzletben vásárolható Varga Pékség-termék.

Forrás delmagyar.hu

Fotó: Török János