További határvadászok jelentkezését várják

A polgárőrség modern hazafiságot jelent – jelentette ki Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos Mórahalmon. A politikus pénteken határvédelmi fórumon vett részt, amelyen elhangzott, hogy a határvadász toborzás és képzés folyamatos, de szükség van még több határvadászra, ezen a ponton kéri a kormány a polgárőrség segítségét.

Az év első félévében négy és fél hónapon keresztül láttak el megerősített szolgálatot a polgárőrök az ország déli határszakaszának Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyei részén. A polgárőrség a toborzó kampányban együttműködik a Belügyminisztériummal és a rendőrséggel, ezzel segítve a szerződéses határvadász szolgálatba állását – hangzott el Mórahalmon pénteken, az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Polgárőr Tagozata által szervezett határvédelmi fórumon.

A Kolo Szerb Kulturális Központban rendezett eseményen Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere a határ mentén élő települések nevében köszöntötte a résztvevőket.

Toborzóval egybekötött határvédelmi fórum Mórahalmon - fotók: Török János

– Őszintén hisszük, hogy amit a magyar kormány a migráció visszaszorítása érdekében tesz, az számunkra életmentő. Ezért köszönettel tartozunk a miniszterelnöknek és a kormánynak. A kerítés felépülése és a hozzá kapcsolódó jogi intézkedések sorozata elhozta ismét számunka a reményt, hogy békés körülmények között tudunk építkezni tovább – mondta a polgármester.

– Meg kell védenünk a magyar hazát, a magyar embereket, a határainkat – kezdte beszédét Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, aki miniszterelnöki biztosként segíti Orbán Viktor munkáját a Miniszterelnöki Kabinetirodán.

– Olyan időket élünk, amely a veszélyek korát hozta el számunkra. A világon végigsöpört egy járvány, a szomszédunkban háború dúl és háborús inflációt hoz magával, Brüsszel elhibázott szankciói pedig csak elmélyítik a háború kárait. Brüsszel és az európai baloldal bevándorláspárti politikája szupermágnesként vonzza az illegális migránsok sokaságát

– fogalmazott a politikus, aki számokkal támasztotta alá kijelentését. Elmondta, hogy míg 2016-ban 19 ezren próbáltak meg illegálisan Magyarország területére lépni, addig 2021-ben 119 ezren, és idén már több mint 151 ezren kísérelték ezt meg.

– Ebben a helyzetben döntött úgy Magyarország kormánya, hogy határvadász egységeket állít fel. A toborzás és képzés folyamatos, de szükség van még több határvadászra, ezen a ponton kéri a kormány a polgárőrség segítségét. A polgárőrség modern hazafiságot jelent, a határvadász feladatok ellátása is az. Azt kérem, adják át ezt az üzenetet minél több embernek, terjesszék, népszerűsítsék a határvadász munka jelentőségét, védjük meg az országot és a magyar embereket – kérte beszéde végén a miniszteri biztos.

Forrás: delmagyar.hu, fotó: Török János